Peygamber efendimizi hep savaşla anlattılar

Peygamber efendimizi hep savaşla anlattılar

Yazar Senai Demirci, Hazreti Muhammed'in hep savaşan bir peygamber olarak gösterildiğini belirterek, onun ömrü boyunca savaştığı sürenin toplamda 52 gün olduğuna vurgu yaptı.

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen "Peygamberimiz ve Gençlik" mevlid-i nebi etkinliğinde konuşan Yazar Senai Demirci, Hazreti Muhammed'in hep savaşan bir peygamber olarak gösterildiğini belirterek, onun ömrü boyunca savaştığı sürenin toplamda 52 gün olduğuna dikkat çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ömer Yakut'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş'in açılış konuşmasıyla devam etti.

Yusuf Didar tarafından okunan Mevlid-i Şerif'in ardından Yazar Senai Demirci bir konuşmada bulundu.

Hazreti Muhammed'in rahmet peygamberi olduğuna dikkat çeken Demirci, onun sürekli savaşan bir peygamber olarak anlatıldığını belirtti.

Hazreti Muhammed'in merhametine dair yaşantısından örnekler aktaran Demirci, "Onu hep savaşla anlattılar bize. Hep kalkan, ok, mihver vardı diye anlattılar. Oysa peygamberimizin bütün ömrü boyunca savaşta geçirdiği süre sadece 52 gün ve o barış için savaşıyordu. Peki, diğer vakitlerde peygamberimiz ne yaptı? Diğer vakitlerde peygamberimiz o kadar çok güzel ve özel şeyler yaptı ki ne yazık ki biz, bunları unutuyoruz, anlatmıyoruz, anlatmaya değer bulmuyoruz. Ama o âlemlere rahmet öyle bir peygamberdi ki kuşu ölen çocuğun acısını ciddiye alıp, yerinden kalkıyor, kuşu ölen çocuğun evine kadar gidiyor, taziye ziyareti yapıyor. Peygamber Aleyhisselam büyük bir gayretle toplumda merhameti, şefkati, özellikle gençleri anlamayı, çocukları teselli etmeyi öne koydu ki bizim ta uzaklardan peygambere dair imajımız onu sadece savaşan bir peygamber olarak göstermeyi tercih etti. Savaşan peygamber, sanki ömür boyu elinden kılıcı, kalkanı, başından mihveri çıkarmamış gibi anlatıyorsak elin gavurları da karikatür çiziyor diye kızmayacağız. Sorun bizde!" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından etkinlik, ses sanatçısı Ender Tekin'in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle son buldu.

Etkinliğe, Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, birçok kurum amiri, imam hatip öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.