Peygamber Sevdalıları Platformundan Mevlid Kandili mesajı

Peygamber Sevdalıları Platformundan Mevlid Kandili mesajı

Peygamber Sevdalıları Platformu Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, tüm Müslümanların Mevlit Kandilini tebrik etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifinin 1446'ncı yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımlayarak, Hz. Muhammed'in rahmet, barış, adalet ve rehberliğine vurgu yapıldı.

Platformun Genel Merkezinden yayımlanan tebrik mesajında, Hz. Muhammed'in her gün anılması gerektiği belirtilerek, günlük sosyal hayatın tüm alanında Hz. Peygamberin olması gerektiği ifade edildi.

Mevlid Kandili mesajında, "İnsanlık olarak bugün Hz. Peygamber Efendimizin rahmet, barış, adalet ve rehberliğine her zamankinden daha muhtacız. Müslümanlar olarak, O'nu yani Peygamber Efendimiz (sav)'i yaşamadığımız gün zararda olduğumuzu bilmeliyiz. Belirli günler değil, aksine her gün onu anmalı, anlamalı ve yaşamalıyız. Bu duygu ve düşüncülerle Peygamber Efendimiz, günlük hayatımızda olmalıdır. Evlerde, caddelerde, meydanlarda ve hasseten camilerde onu karşılamalı, sevinmeli ve kutlamalıyız." denildi.

Tebrik mesajında, insanlığın içine düştüğü bataklıktan kurtulmanın tek çarenin Hz. Muhammed'in düsturlarına sarılmanın önemine dikkat çekildi.

Mesajın devamında şu ifadelere yer verildi: "Peygamber Efendimiz'in bizlere emanet ettiği İslam dininin yaşatılması, muhafaza edilmesi ve tebliğ edilmesi için Müslümanlar olarak bugün iyi anlamalıyız. İnsanlığın içine düştüğü bataklıktan, neslin içine düştüğü buhrandan kurtulmanın yegâne reçetesi Peygamber Efendimiz'in bize emanet ettiği düsturlardır."

Müslümanların vahdet ve kardeşliğine vurgu yapılan tebrik mesajında son olarak, "Bugün idrak edeceğimiz Mevlit Kandili'nin gerçek manada Peygamber Efendimiz'in misyonunun anlaşılmasına, İslamiyet'in hâkimiyeti için çalışanlara feyiz, İslam âleminde vahdet, kardeşlik ve uyanışa, zulüm altında inim inim inleyen Müslüman kardeşlerimize kurtuluş ve zafer getirmesini Cenab-ı Allah'tan tüm içtenlik ve samimiyetimizle dileriz. Bütün İslam âleminin Mevlit Kandili mübarek ve bereketli olsun." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler