Peygamber Sevdalıları Vakfından Mevlit Kandili mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından Mevlit Kandili mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, tüm Müslümanların Mevlit Kandilini tebrik etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Peygamber Efendimiz ’in mübarek veladetinin yıldönümü münasebetiyle, 8 Kasım Cuma günü idrak edilecek olan Mevlit Kandili münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımlayarak, tüm Müslümanları camilerde buluşmaya ve salonlarda icra edilecek olan “Örnek Aile Rehberi Hazreti Muhammed (sav)” temalı Mevlid-i Nebi etkinliklerine davet etti.

Vakfın genel merkezinde Genel Başkan Adnan Akgönül tarafından okunan mesajda, cahiliye döneminde insanlığın düşmüş olduğu duruma dikkat çekilerek, “İnsanlık tarih boyunca yaşanmış en karanlık dönemlerden birinden geçiyordu. Yaratılışın gayesi, hayatın manası silinmişti. Yeryüzünde yaşayan insanların çoğu başıboşluk ve karanlık dehlizlere dalmıştı. Doğu’suyla Batı’sıyla tüm insanlık hiç olmadığı kadar alçalmış, adeta zillet perdesini üzerine çekmişti.” şeklinde belirtildi.

İnsanlığın düştüğü zillet içerisinde bir kurtuluş ışığı arayışına girdiğini belirten Akgönül, “Zalimin zulmüne maruz kalmış mazlum ve mustazaf milletler, kendilerini bu zulümden kurtaracak ilahî kurtarıcıyı bekliyordu. Mazlumların gözleri her tarafta adaletle kendilerini yönetecek adil idarecileri arıyordu. Diri diri toprağa gömülen kızlar, insanlıktan nasibini almamış babalara şefkat ve merhameti öğretecek öğretmeni bekliyordu. Adeta bir mal gibi alınıp-satılan, kullanılmaktan başka hiçbir kıymet-i harbiyesi olmayan kadınlar-anneler, cenneti ayaklarının önüne serecek, onlara adil davranacak, onları hak ettikleri konuma getirecek bir müjdecinin muştusunu bekliyordu.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlığın O’nun kurtuluş reçetesine ihtiyacı var”

İnsanlık karanlık bir cahiliye içerisinde debelenirken, Allah-u Teala’nın, Hazreti Muhammed’i, tüm insanlığın kurtarıcısı olarak gönderdiğini belirten Akgönül, “Rebiulevvel Ayı’nın 12’nci gecesi dünyaya gelen Peygamber Efendimiz, gelişiyle tarihin seyrini, hayatın akışını değiştiren ve dünyayı yerinden sarsacak değişimlerin ilk kıvılcımlarını çakmıştı. 63 yıllık hayatının her karesinde insanlığın kendisinden istifade edeceği bir hayat modeli ortaya koymuştu. Yaşadığımız şu çağda bütün insanlığın O’nun(sav) kurtuluş reçetesine ihtiyacının olduğu apaçık ortadadır.” şeklinde konuştu.

Akgönül, “Doğumuyla tarihin seyrini değiştiren Peygamber Efendimiz ’in dünyaya geldikleri Hicri 12 Rebiulevvel günü, tüm İslam âlemi tarafından Mevlid Kandili olarak idrak ediliyor. O’nun gelişiyle insanlığın, insanca yaşamanın yeniden tesis edildiği o mübarek günler yeniden hatırlanıyor.” diye belirtti.

“Tüm halkımızı camilerde buluşmaya davet ediyoruz”

Miladi 8 Kasım Cuma günü âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz ’in mübarek viladetinin yıldönümünün idrak edileceğini hatırlatan Akgönül, “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın mübarek viladetinin yıl dönümü münasebetiyle tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyoruz. Bu gecenin Peygamber Efendimizin daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını diliyor, tüm halkımızı camilerde buluşmaya, zikirlerle salavatlarla gecemizi geçirmeye ve salonlarda icra edeceğimiz ‘Örnek Aile Rehberi Hz. Muhammed(sav)’ temalı Mevlid-i Nebi etkinliklerine davet ediyoruz.“ dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler