Peygamber Sevdalılarından 'Danimarkalı Bakan'a sert tepki

Peygamber Sevdalılarından 'Danimarkalı Bakan'a sert tepki

Peygamber Sevdalıları Platformu, Danimarkalı Bakan İnger Stöjberg'ün Hz Muhammed'e hakaret içerikli karikatürü sosyal medya hesabından paylaşmasına, sert tepki gösterdi.

Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg, önceki gün, daha önce yayınlanmış Hz Muhammed'e hakaret içerikli karikatürü sosyal medya hesabından tekrar paylaşması büyük tepkilere neden oldu.

'Danimarkalı Bakan'ın yaptığı hakarete tepki gösteren Peygamber Sevdalıları Platformu, yapılanın hadsizlik olduğunu ve söz konusu bakanın, İslam'ın kutsallarına ve tüm Müslümanlara hakaret ettiğini, bu nedenle derhal görevden alınması gerektiğini belirtti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hatırlanacağı üzere Jyllands Posten adlı Danimarka gazetesi, 30 Eylül 2005'te, Hz. Muhammed(sav.)’e hakaret içerikli 12 karikatür yayımlamıştı. Karikatürlerin yayımlanmasının ardından dönemin Danimarka Başbakanı Rasmussen, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 11 Müslüman ülkenin büyükelçileriyle konuyu görüşmeyi reddetmiş, bu alçak karikatüre destek vermişti. Müslümanların tepkisine rağmen hiçbir şekilde özür dilememişti.

Tarih boyunca İslam ve peygamber düşmanları her fırsatta kinlerini ve düşmanlıklarını kusmaktadırlar. Nitekim son günlerde böyle bir düşmanlık fütursuzca dünya Müslümanlarının gayretine dokunacak şekilde sosyal medya üzerinden yeniden paylaşılmıştır. Bu defa da Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg, Hz Muhammed'e yönelik hakaret içerikli, büyük çaplı tepkilere neden olmuş karikatürlerle 'gurur duyulması gerektiğini' savunarak, bu karikatürü sosyal medya hesabından paylaşmıştır."

Siyonist ve haçlı zihniyetinin, Müslümanların dağınıklığından cesaretle İslam düşmanlıklarını açıkça dile getirdiklerine vurgu yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İslam düşmanı alçak bakan, tepkisini sosyal medya hesabından açıkça dile getiren İnger Stöjberg, tablet bilgisayarının arka plan resminde, Kurt Westergaard tarafından çizilen karikatürün yer aldığını belirterek, ekran görüntüsünü de sosyal medyada paylaştı. Fiili olarak İslam beldelerinde Müslümanların kanına doymayan emperyalist zalimler, basın ve düşünce özgürlüğü adı altında da mukadesatımıza hakaret etmektedirler. Siyonist ve haçlı zihniyetinin İslam’a olan düşmanlığı hiç bir zaman bitmemiş; bilakis Müslümanların dağınıklıklarından aldıkları cesaretle artarak devam etmiştir."

Müslümanların gafletten uyanıp birlik ve beraberlikle bu tür saldırılara karşı koyması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "Emperyalist ve kan içici, Allah ve peygamberinin düşmanları bugün de kinlerini açık bir şekilde göstermektedirler. Bu zalimlere birlik, vahdet ve kardeşlik ruhuyla ancak cevap verilebilir. Bugün Arakan’da, Suriye’de, Yemen’de, Çeçenistan’da, Afganistan’da ve dünyanın her tarafında aynı zihniyet Müslümanların kanına girmektedir. İslam coğrafyasında yükselen feryat ve figanlar ise hiç bir zaman eksik olmamıştır. Bugün Müslümanlar içinde oldukları gafletten derhal uyanmalıdırlar. Allah’ın, Müslümanlar için reçete olarak sunduklarına sarılmak elzemdir.  Allah’ın kitabında, Resulünün mücadelesinde hiçbir zaman ihtilafa ve boyun eğmeye yer yoktur. İzzet Allah'ın Resulünün ve müminlerindir."

Âl-i İmran Sûresi 103'uncü ayetiyle devam eden açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" 'Hep birlikte Allah'ın ipine (İslâm'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişileridiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.' Bu münasebetle İslam’a ve onun aziz Peygamberine düşmanlık yapanları lanetliyor ve kınıyoruz. Emperyalist zalimlerin ahlaksızca düşmanlıklarına ve saldırılarına karşı Müslümanların sessiz kalmamasını, aziz peygamberine ve onun davasına sahip çıkmaya davet ediyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.