Peygamber Sevdalılarından HDP'li belediyeye: Bu yanlıştan dönün

Peygamber Sevdalılarından HDP'li belediyeye: Bu yanlıştan dönün

Peygamber Sevdalıları Vakfı, pazar günü gerçekleştirilecek "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinde halkın, ulaşım gibi ihtiyaçlarını karşılamayacaklarını belirten HDP'li belediyeye bu yanlıştan vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

Diyarbakır'da bu pazar düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için HDP'li belediyenin, 'Ücretsiz servis, seyyar ek lavabolar ve su gereksinimlerinin karşılanması' talebenin hiçbir gerekçe gösterilmeden ret edildiğini ifade eden Peygamber Sevdalıları Vakfı İl Koordinatörü Hüsamettin Bönül, belediyeye bu yanlıştan vazgeçme çağrısında bulundu. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından 28 Nisan Pazar günü Newroz Miting Alanı'nda düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için hazırlıklar tamamlandı.

Etkinlik için Peygamber Sevdalıları Vakfı İl Koordinatörlüğü, HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine, 'Ücretsiz servis, seyyar ek lavabolar ve su gereksinimlerinin karşılanması' talebinde bulundu. HDP'li belediye ise hiçbir gerekçe göstermeden bu talepleri ret etti.

Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı İl Koordinatörlüğü, HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin bu tavrının ilk icraatı olarak kayıtlara düşeceğini ve halkın yoğun teveccüh gösterdiği bu tür etkinliklerde her türlü kolaylığı sağlamanın belediyelerin asli görevi olduğunu kaydetti.

"Müracaat, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin ret edilmiştir"

Basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Vakfı adına İl Koordinatörü Hüsamettin Bönül, okudu.

Bönül, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' etkinliğini önceki yıllarda olduğu gibi yine Newroz Parkı miting alanında, 28 Nisan 2019 tarihinde saat 13.00'te gerçekleştireceğiz. Programı, Düzenleme Kurulu olarak yapılacak olan etkinlik ile alakalı bütün hazırlıkları tamamlamış bulunmaktayız. Kamuoyunun malumu olduğu üzere etkinliğe Peygamber sevdalısı Diyarbakır halkının teveccühü çok fazladır. Bu yoğun teveccüh dolayısıyla halkımız etkinliğin yapılacağı gün Newroz Parkı Miting Alanına akın etmektedir. Bundan dolayı da Newroz alanıyla alakalı ek seyyar lavaboların kurulması, su gereksinimlerin karşılanması ve halkın belediyeye ait otobüslerle alana taşınması gibi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken hizmetler de vardır. Düzenleme Kurulu olarak Peygamber sevdalısı halkımızın, yapılacak etkinliğe huzurlu bir şekilde gelmesi ve meydanda sıkıntı yaşamaması amacıyla söz konusu hizmetleri yerine getirmesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine resmi başvuruda bulunduk. Ancak Büyükşehir Belediyesine yapılan bu müracaat, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin ret edilmiştir. HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin bu tavrı ilk icraatı olarak kayıtlara düşecektir." dedi.

"Belediyeler, kendi hizmet sınırları içerisinde yaşayan halkın taleplerini yerine getirmekle sorumludurlar"

HDP'li belediyeye bu yanlışından vazgeçme çağrısında bulunan Bönül, "Halkımızın malumudur ki; belediyeler, halka hizmet makamıdırlar. Belediyeler, kendi hizmet sınırları içerisinde yaşayan halkın taleplerini yerine getirmekle sorumludurlar. Özellikle halkın yoğun teveccüh gösterdiği bu tür etkinliklerde, etkinliğe katılacak vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlamak belediyenin asli görevlerindendir. Etkinlik Düzenleme Kurulu olarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin halkın bu taleplerini dikkate alarak içinde bulunduğu yanlıştan bir an önce vazgeçmeye, etkinlik alanındaki ihtiyaçları karşılamaya, etkinliğe gelmek isteyen halkı ücretsiz olarak alana taşımaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Peygamberler ve sahabeler şehrinin sembol etkinliklerinden olan, Diyarbakır'ın sosyal ve kültürel geçmişine katkı sunan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı etkinliğe karşı yapılmış olan bu yanlıştan ivedilikle vazgeçilmesinin önem ve ehemmiyetine vurgu yapan Bönül, her yıl olduğu gibi etkinlik günü araç sahibi duyarlı Diyarbakırlıları, Peygamber sevdalısı halkı belirlenen duraklardan alana taşımalarını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Bönül, son olarak, tüm Peygamber sevdalısı Diyarbakır halkını pazar günü yapılacak olan etkinliğe davet etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler