Peygamberimizin hayatını gençlere ulaştırmak istiyoruz

Peygamberimizin hayatını gençlere ulaştırmak istiyoruz

Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan, düzenledikleri siyer sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının Hazreti Peygamber'in hayatını gençlere ulaştırmak olduğunu söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye genelinde organize edilen "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi" yarışması, Gaziantep’te yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen sınav, Gaziantep merkez ve tüm ilçelerinde düzenlendi. Sınava yaklaşık 5 bin 500 öğrenci kayıt yaptırdı. Büyük bir heyecanın yaşandığı sınavda, kız ve erkek öğrenciler, ayrı okullarda sınava girdi.

Merkez Şehitkamil ilçesindeki Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi ve Şahinbey ilçesinde bulunan Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sınava katılan öğrenciler, 2 saat boyunca soruları doğru cevaplamak için ter döktüler.

Sınavla ilgili İLKHA’ya bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan, amaçlarının Hazreti Muhammed'in örnek hayatını genç nesillere doğru bir şekilde öğretmek olduğunu söyledi.

Fidan, bu dönem lise öğrencilerinin siyer sınavına girdiğini, ikinci dönemde ise ortaokul öğrencilerine yönelik sınav yapılacağını belirtti.

Lise düzeyinde Gaziantep'te 5 bine yakın kayıt aldıklarını belirten Fidan, "Biz 5 bin 500 civarında kitabı bütün okullardaki öğrencilere dağıttık. Gaziantep’imizin tüm ilçelerindeki okullarda bu siyer sınavımız gerçekleştirildi. Türkiye genelinde de yaklaşık 766 tane ilçeden 6 binin üzerinde okulda kayıtlar alındı. Bir milyona yakın öğrenci de bu sınava girdi." ifadelerini kullandı.

"Sınavdaki amacımız; gençlerimize efendimizi öğretmek"

Siyer-i Nebi yarışmalarını her yıl düzenli olarak yaptıklarını anımsatan Fidan, amaçlarının ise Hazreti Muhammed'in hayatını genç nesillere doğru şekilde öğretmek olduğunu belirterek, şunları söyledi.

"Bizim bu sınavdaki amacımız; birinci, ikinci seçmek değil. Biz istiyoruz ki liseli gençlerimiz efendimizin hayatını tatbik etsinler, öğrensinler. Sadece öğrenmekle de kalmasınlar aileleri ile birlikte efendimizin ahlakını, mücadelesini, İslam'ı insanlara nasıl bir şekilde anlattığını öğrenmiş olmaları ve bunu da aynı şekilde tatbik etme amacıyla bu çalışmayı yürütmekteyiz."

"Yüzlerce kardeşimiz bu sınav vesilesiyle namaza başladılar"

Gençler ile ilgili çalışmalarını yılın 12 ayında yaptıklarını belirten Fidan, "Sınava giren kardeşlerimizle birlikte sınavdan sonra da çalışmalarımız devam ediyor. Okullarda kardeşlerimizle bir araya gelerek, bu anlamda sıkıntıya düşen kardeşlerimize bizler yardımcı olmak istiyoruz. Bununla ilgili son 6 yılda yaptığımız çalışmalardan dolayı çok verim elde ettiğimizi söyleyebilirim. Yüzlerce kardeşimiz bu sınav vesilesiyle namaza başladılar. Bu vesileyle kötü alışkanlıklarını terk ettiler. Bunlara biz defalarca şahit olduk. Bundan dolayı da Rabbimize şükür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Her geçen yıl sınava olan ilginin arttığını belirten Fidan, bu yarışmada bir kaybedenin olmadığını ve sınava giren herkesin kazandığını da sözlerine ekledi.

"Hazreti Muhammed’in hayatını okumak bizim için en büyük hediye"

Sınava katılan öğrenciler de Hazreti Muhammed’in hayatını okumuş olmanın kendileri için en büyük hediye olduğunu söylediler.

Öğrencilerden Leyla Güler, "Sınav çok güzel geçti. Herkesin katılmasını umuyorum ve öncelikle benim bu sınava girmedeki amacım; Peygamber Efendimizi tanımak, O’nun ahlakıyla ahlaklanmaktı. Ben tüm gençlere bu ve diğer sınavlara girmelerini öneriyorum. Sınav çok güzeldi. Kolay geçti çok güzeldi." dedi.

Sınavı kazanarak umreye gitmek istediğini belirten Nazlı Hatipoğlu ise "Sınav çok güzeldi. Sonuçta biz, Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Kazanmasak da olur. Önemli olan Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmekti. Sınava girmedeki amacımız; hem dereceye girip okulumuzun adını duyurmak ve hem de sınavı kazanıp umreye gitmekti." ifadelerini kullandı.

Fatmanur Kaya da "İnşallah sınavı kazanırım. Kazanırsam benim için güzel olur. Sonuçta ödül olarak umreye gitmek var. O kutsal toprakları çok görmek istiyorum. Sınavımız da gayet güzel geçti. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun. Peygamber efendimizin gerçekten çok güzel bir hayatı var. Herkesin O’nun hayatını okuması lazım." şeklinde konuştu.

Hazreti Muhammed'in hayatını bilmenin tüm Müslümanlar için gerekli olduğunu belirten Gülbahar Keçeci de şunları dile getirdi:

"Sınavda bildiğim sorular vardı. Sorular çok güzeldi. Ama kitapta olmayan birkaç tane soru da vardı. Onun dışında sınavım güzel geçti. Sınava girmemdeki amacım; hem peygamber efendimizin hayatını öğrenmek hem de o dönem yaşananları hatırlamak ve Peygamber efendimizin o örnek yaşantısını da kendi hayatımda uygulayabiliriz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.