​PKK, en büyük darbeyi Kürtlere vuruyor

​PKK, en büyük darbeyi Kürtlere vuruyor

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP il binası önünde evlat nöbetine katılan Emine Bilgili, PKK’nin en büyük darbeyi Kürtlere vurduğunu söyledi.

Diyarbakır’da, çocuklarının dağa kaçırıldığı gerekçesiyle sürdürülen eylemin sayısı Elâzığ ve Batman’dan gelen iki ailenin katılımıyla 60’a yükseldi.

HDP/PKK tarafından çocukları kaçırılan ailelerin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasının önündeki eylemleri 108'nci gününde de devam etti. Türkiye’nin dört bir yanından ailelere destekler de gelmeye devam ediyor.

Oğlu İsmail için Elâzığ’dan geldiğini söyleyen anne Emine Bilgili, “Elâzığ’dan oğlum İsmail Bilgili için buraya geldim. Almanya’da 3 yıl önce PKK oğlumu kandırıp dağa kaçırdı.” dedi.

Oğlu İsmail’in dağda olduğu haberini PKK’ye bağlı dernekten öğrendiğini belirten Anne Bilgili, “Okulda oğlumun beynini yıkayarak kandırdılar. Onun haberini Almanya’da PKK’ye bağlı dernek eşimi arayarak dağa çıkardıklarını söylediler. Kürt’üz diyorlar ama en büyük darbeyi Kürtlere onlar vuruyor. Bunlar Amerika ve israillin bir oyunudur. Allah buradaki annelere yardım etsin ve çocuklarını sağlam bir şekilde göndersin.” ifadelerini kullandı.

Elâzığ'ın Diyarbakır’a yakın olduğu için ara ara nöbete katılacağını söyleyen ve oğluna çağrıda bulunan anne Bilgili, “Oğlum yuvasına dönsün evine gelsin. Bizi bağrı yanık annelerden kılmasın geri dönsün. İsmail gibi nice gençler var Allah hepsinin yardımcısı olsun ve dönmelerini nasip etsin.” şeklinde konuştu.

"Oğlum Bayram, HDP binasına birkaç kez gitti ve sonra dağa kaçırdılar"

Batman'ın Sason ilçesinden evlat nöbetine katıldığını söyleyen baba Ahmet Akın, HDP il binasına birkaç kez gittiğini ve kendisine net bir cevap vermediğini belirtti. Akın, "Oğlum Bayram, HDP binasına birkaç kez gitti ve sonra dağa kaçırdılar. HDP il binasına birkaç kez gittim. Bana net cevap vermediler. Oğlum gelinceye kadar eylemime sonuna kadar devam edeceğim. Bu karargâhı kapatacağız ki başka çocukları kaçırmasınlar. Benim oğlumdan PKK sorumludur. HDP onu PKK’ye vermiş.” dedi.

Oğluna seslenen Akın, “Oğlum pişman ol gel. Oradan gelmeni istiyorum. Yanlış yaptınız ne olursun gel.” ifadelerini kullandı.

Ailelere de çağrıda bulunan Akın, “Buradaki ailelere destek olun. Gelin korkmayın size bir şey yapamazlar. Bunlar kimsenin çocuklarını dağa kaçırmasın ve kimse ağlamasın.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.