PKK Oğlumu tehdit ederek kaçırdı

PKK Oğlumu tehdit ederek kaçırdı

​HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerden Emine Kaya, oğlunun PKK tarafından tehdit edilerek kaçırıldığını söyledi.

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesi ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem başlatan ailelerin nöbeti 3'üncü ayına girdi.

Evlat nöbeti tutan ailelerden Emine Kaya, oğlunun Lice’de PKK’liler tarafından yolunun kesildiğini, araç içerisindeki aile fertlerine yönelik yapılan tehditler karşısında teslim olmak mecburiyetinde kaldığını belirtti.

HDP’liler tarafından 2014 yıllarında başlatılan çukur siyaseti döneminde Lice ilçesinde kaçırılan polis memuru Vedat Kaya’nın annesi Emine Kaya, "Çocuğumun bırakılmasını istiyoruz. Yeter artık. Ciğerimiz yanıyor, parçalanmış. Çocuğumu da, bütün esirleri de serbest bıraksınlar. Bunlar Amerika’ya çalışıyorlar ve biz bunu biliyoruz." dedi.

Oğlunun 5 yıldır kaçırıldığını hatırlatan Kaya, "Çocuğum Irak’ta mı, Kandil’de mi, nerede olduğunu bilmiyoruz. Lice’de yüzleri kapalı HDPliler oğlumun önünü kestiler. Oğluma, ‘sen en fazla bizden 1-2 kişiyi öldürürsün. Biz ise hem kardeşini hem de seni öldüreceğiz, gelini de gelinlik ile dağa götüreceğiz’ dediler. O zaman oğlumu götürdüler ve o zamandan beri ondan haber alamıyoruz. Var mı yok mu bilmiyoruz. Hükumetten destek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eğer çocuklarımız gelse hiçbirimiz burada kalmayız"

Kaya, "Bizler, şu anda çadırın altındayız ve etrafımızda elektrikli sobalar var fakat yine de dayanamıyoruz, onlar nasıl dayanacaklar. Kar, ayaz, tipi de gelse biz burada kalacağız. Çocuklarımız gelmeden gitmeyiz. Eğer çocuklarımız gelse hiçbirimiz burada kalmayız." şeklinde konuştu.

"HDP ile PKK zaten birdir" diyen Kaya, "Hepimiz bunu biliyoruz. HDP, Onu PKK’nin eline vermiş. HDP Lice İlçe Başkanı Murat bunu yaptı. Hepimiz biliyoruz. Oğlum kaçırıldığında, abisi ve yengesi onunlaydı. Gelinimi orda bırakıp oğlumu götürdüler." diye belirtti.

Oğlunun esir tutulduğu ortam şartlarına dikkat çeken Kaya, "Oğlum esir olduğu için kendisi gelemez. Onların onu serbest bırakmaları lazım. Oğlum açık bir yerde değil, yerin altındadır. 2-3 ay geçtikten sonra oğlumun videosunu gönderdiler ve ellerinde esir olduğunu söylediler. Kaç yüz metre yerin altında olduğunu söylüyorlar. Oğlum nasıl oradan kaçacak. Nöbet tutuyorlar." dedi.

İLKHA


'PKK Oğlumu tehdit ederek kaçırdı'

'PKK Oğlumu tehdit ederek kaçırdı'

'PKK Oğlumu tehdit ederek kaçırdı'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler