​PKK'nin çocuklarını kaçırdığı aileler: Meclis'te komisyon oluşturulsun

​PKK'nin çocuklarını kaçırdığı aileler: Meclis'te komisyon oluşturulsun

PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti devam ederken, aileler, sorunun çözümü için Meclis'te bir komisyonun oluşturulmasını istediler.

Çocukları dağa kaçırılan 56 ailenin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti 73’üncü gününde devam ederken aileler, bu sorunun çözümü için Meclis'te bir komisyonun oluşturulmasını istediler. 

Yapılan ziyaretlerden memnuniyetlerini dile getiren aileler, gösterilen ilginin yetersiz kaldığını vurgulayarak bu sorunların artık yasal bir zeminde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirttiler.

Şu ana kadar evlat nöbeti mücadelelerine yönelik desteklerini sunanlara teşekkürlerini ileten baba Fahrettin Akkuş, gerçekleştirilen ziyaretlerle umutlarının arttığını söyledi.

Akkuş, “Şu anda umudumuz Meclis'tir. Meclis'te heyet oluşturulsun, bu soruna el atılsın. Bu yavruların, anaların ve babaların ciğerleri yanıyor. Bazıları burada hasta oluyor. Devlette bir el atsın, çocukları getirsinler. Sabrımız kalmadı. Biz burada çok rahatsız oluyoruz. Kimisi kahvaltı yapamıyor, yemek yiyemiyor ve sadece su içiyor. Sabahlara kadar ağlıyoruz.” dedi.

Her şeye rağmen umutlarının tükenmediğini vurgulayan Akkuş, “Acaba bir heyet kurulacak mı? Bu heyet çocukları kurtaracak mı? İlk umudumuz Allah, sonra devlettir. İnşallah bir komisyon kurulur ve çocuklarımızı getirirler.” ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar yapılan ziyaretlerin kendilerine bir umut ışığı olduğunu ifade eden Vedat Kaya’nın babası Şeyhmus Kaya, CHP’li milletvekillerinin ziyarette kullandıkları tabiri kınadığını söyledi.

“CHP’nin ‘nezaketen geldik’ söylemini kınıyorum”

Kaya, “Ziyaretçiler geldiğinde bir umut var dedik. Allah razı olsun, gelip ziyaret ediyorlar. CHP’den buraya bir heyet geldi. Dedi ki; ‘Nezaketen geldik, yolumuzun üzerindeydi gelip sizi gördük’.  Bu ne demek oluyor yani? Bu söylemlerini kınıyorum.” şeklinde konuştu.

Meclis'te bir komisyon kurulması gerektiğini belirten Kaya, “Oğlum 24 Temmuz 2015’te PKK’liler tarafından kaçırıldı. 5 senedir çocuğumun peşindeyim ve bu işi takip ediyorum. Şimdiye kadar İçişleri Bakanı bazen bana umut veriyordu. İnşallah bu sefer güzel bir şey olur. Oradan bir umut gelirse biz tatmin olacağız.” dedi.

Oğlunu almadan buradan gitmeyeceğini söyleyen Kaya, “Ben buraya ölmeye geldim eve dönmeye değil. Oğlumun sağ olup olmadığını bilmiyorum. Devlette bana bir şey söylemedi. İnşallah bu sefer bir netice alırım.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler