Restoranlara Ramazan ayına kadar "fiyat sabitleme" çağrısı

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, tüm restoran, lokanta ve kafelere Ramazan ayına kadar fiyat sabitleme çağrısında bulunarak, fiyat sabitlemenin kaliteyi düşürmeyeceğini aksine kaliteyi daha da arttıracağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, enflasyonla mücadele için iş dünyasına "Fiyat sabitleme ya da indirime gitme" çağrısının ardından marketler, tekstil ve beyaz eşya sektöründe de art arda fiyatların sabitleneceğine dair açıklamalar yapılmaya başlandı.

Bakan Nebati'nin çağrısına bir destek de restoran işletmecilerinden geldi. Tüm Restoran ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektöründeki şirketlere Bakan Nebati’nin çağrısını yineleyerek Ramazan ayına kadar fiyatları sabitleme çağrısında bulundu.

TÜRES Genel Başkanı Bingöl, konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuştu.


"Fiyatları sabitledik; Ramazan ayına kadar hiçbir lokanta, kafe ve restoran zam yapmasın diyoruz"

Bakan Nebati'nin tüm sektörlere fiyat sabitleme çağrısını hatırlatan Bingöl, "Biz de bu çağrıya sessiz kalamazdık. TÜRES olarak tüm sektörümüze çağrıda bulunduk ve kampanyayı başlattık. Türkiye'de irili ufaklı 300 küsur bin tane restoran, kafe ve lokanta gibi yerler var. Çok ciddi bir hammadde alımımız var, çok ciddi bir mal ve hizmet alımımız var; sürekli de zam geliyor dolayısıyla bizde sürekli zam yapmak zorundayız. Derneğimize ve bana gelen çok yoğun şikayetlerden biri de lokanta ve kafelerin fiyatının çok yüksek olduğudur ama biz yüksek fiyata aldığımız için yüksek fiyata veriyoruz. Şimdi fiyatları sabitledik; Ramazan ayına kadar hiçbir lokanta, kafe ve restoran zam yapmasın diyoruz. Bu çağrıyı eleştiren veya "girdiler yükseliyor nasıl olacak?" diyenler var ama gidişat artık şöyle bir duruma geldi; insanların büyük bir bölümü sürpriz fiyatlardan dolayı restoran ve lokantalara gitmemeye başladı ya da gitmemeye başlayacak. Bu durum sektörümüz için daha kaotik bir durum olacak. Birçok meslektaşımız bunu uygun gördü ve sabit fiyata geçtik. Her gün zam yapmaktan vazgeçtik." dedi.

1-001.png

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl

"Zam yapmama çağrısı bütün sektörde çok ciddi bir yankı buldu ve her geçen gün destek artıyor"

Herkesin elini taşın altına sokması gerektiği bir dönemden geçildiğini vurgulayan Bingöl, "Susadım deniz suyunu içtim, deniz suyunu içtim bir daha susadım şeklinde döngüye giriyoruz ve bu durum ülkemiz için çok kötü bir durumdur. Biz de mal ve hizmet aldıklarımıza zam yapmayın diyoruz bu durum böyle sirayet ediyor ve doğru bir yola gidiyor. İnsanlar artık restoran ve lokantalara daha çok gelecek. Diyelim ki; restoranın kirası 10 lira, 10 lirada enerji kullanıyorum ama 100 kişi geliyor şimdi insanlar artık çok fiyat artışı var diye lokanta ve restoranlara gelmemeye başladı. 100 kişi değil 150 kişi gelirse kira gideri yine 10 lira enerji gideri yine 10 lira zaten buradan çok faydalı bir iş olacak. Şu çağrıyı da yapıyoruz; herkes artık dükkanının önüne menüsünü assın. Eşinizle, dostunuzla geldiniz bakıyorsunuz fiyatlar çok yüksek; mahcubiyet yaşıyorsunuz kalkamıyorsunuz da dolayısıyla artık restoranın ve lokantanın önünde menüyü gördüğünüzde burası bütçeme uyar ya da uymaz diyerek ister içeri giriyorsunuz isterseniz girmiyorsunuz. Özellikle zam yapmama çağrısı bütün sektörde çok ciddi bir yankı buldu ve her geçen gün destek artıyor. TÜRES Genel Başkanı olarak tüm sektöre şunu söylüyorum; lütfen bunu (fiyat sabitleme) başlatalım, bu durum kaliteyi düşürmez daha da arttırır düşürmez. Restorana 100 kişi geliyorsa artık 150 kişi gelecek ve bu durum dalga dalga yayıldığında gerçekten hem hükümetimize hem milletimize çok faydalı bir iş yapmış olacağız. Zahiren zarar edeceğim diye düşünmesinler daha da çok kar edecekler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.