Ruhani: "ABD bize yardımında samimi ise yaptırımları kaldırsın"

Ruhani: "ABD bize yardımında samimi ise yaptırımları kaldırsın"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin İran’a Coronavirus desteği iddiasına ilişkin, "Amerikalılar bu konuda dürüstse ve bir iş yapmak istiyorsa İran'a karşı yasadışı yaptırımlarına son vermeli." diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Ruhani ile Abe arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra Coronavirus'le mücadele de ele alındı. 

Japonya'yı Coronavirus ile mücadele alanında İran'a yaptığı yardımlardan dolayı takdir eden Ruhani, "Ne yazık ki Coronavirus ile mücadelenin zor koşullarının doğurduğu çok ciddi ekonomik sonuçlarına rağmen ABD, İran halkına karşı yasadışı yaptırımları yoğunlaştırmıştır." dedi.

Ruhani, tüm dünyayı saran virüsten kurtulmanın uluslararası düzeydeki işbirliği ile mümkün olduğunu belirterek, "ABD'nin İran'a yönelik acımasız ve insanlık dışı yaptırımlarının artmasıyla birlikte tıbbi malzeme ve gıda tedariki konusunda birçok sorunla karşı karşıya kaldık." ifadelerini kullandı.

Bölgede ve dünyadaki gerilimleri azaltmak için sürekli çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Ruhani, "Ne yazık ki, son haftalarda ABD'nin Irak ve Fars Körfezi bölgesinde gerginlik yarattığına tanık olduk. ABD her zaman bölgedeki gerginliklerin başlangıcı olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD’nin İran’a Coronavirus desteği iddiasına ilişkin, "Amerikalılar bu konuda dürüstse ve bir iş yapmak istiyorsa İran'a karşı yasadışı yaptırımlarına son vermeli." diye konuştu.

Japonya Başbakanı Abe de görüşmede, ülkesinin İran'la karşılıklı işbirliğini sürdüreceğini belirterek salgın döneminde İran'a yönelik yaptırımların artırılmasını doğru bulmadığını aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.