"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" eser yarışmasının ödül töreni düzenlendi

"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" eser yarışmasının ödül töreni düzenlendi

"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" temalı eser yarışmasında dereceye girenlere, düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Diyarbakır'da Yeşilay ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" temalı eser yarışmasında dereceye giren öğrencilere, düzenlenen törenle ödülleri verildi.  

Devlet Su İşleri konferans salonunda düzenlenen programda, ilk etapta Fuaye Salonu'nda resim sergisi açıldı. Ardından Yeşilay'ın tanıtım filminin sunumu yapıldı. Yarışma koordinatörü Bayram Duman'ın yaptığı açılış konuşmasından sonra günün anlam ve önemine ilişkin Yeşilay Şubesi Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Ay da bir konuşma yaptı.

Program, dereceye giren öğrencilerin okudukları şiir ve kısa film gösterimiyle devam etti.

Programa katılan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bireyden başlayarak nesilleri ve toplumu yok eden, küresel ölçekte çok önemli bir insanlık sorunu olan bağımlılığa karşı Yeşilay'ın sorumlu ve başarılı çalışmalarını takdir ettiğini belirtti.

Güzeloğlu, "Bağımlılık; yaşam enerjisini tüketen, sevgiyi, saygıyı, insana ait bütün değerleri bitiren bir alan, insanı yeryüzünün en şerefli mahlûku, varlığın özü yapan güzelliklerden uzaklaştırır. Yaşı kaç olursa olsun, bilinen türde bugün sosyal medyanın, teknoloji bağımlılığının, sosyal hayatın bütün zenginliklerini tüketen ve yok eden çemberin içine taşıyan bir davranıştır. Şüphesiz teknolojiyi kullanacağız. Şüphesiz teknolojinin bize sunduklarından faydalanacağız. Hayatımızı kolaylaştıran ve bu anlamda yaşamımıza değer katan bütün gelişmelere ortak olacağız. Ama ona bağımlı olmayacağız. Hiçbir şeye, irademizi yok eden, bizi bir olmaktan uzaklaştırıp tüketen bir varlığın konusu olmayacağız." dedi.

Ödül töreninde Güzeloğlu'na, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Ay tarafından plaket takdim edildi.

Güzeloğlu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve hediyelerini verdi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.