Sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilme her insanın hakkı

Sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilme her insanın hakkı

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, her insanın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü denetim ekipleri ve merkez ilçe gıda kontrol görevlilerinin katılımı ile gerçekleşen ziyaret ve denetimlerde işletmelere gıda güvenliği ve hijyeni gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Gıda esnafına yönelik gerçekleştirilen denetimlere katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, esnafların karşılaştığı sorunları dinleyerek çözüm önerilerinde bulundu. Ekibin başında denetime katılan Atalar, her insanın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilme hakkı olduğunu belirterek, "Bizim birinci önceliğimiz tüketicilerin güvenilir gıda ile buluşmasıdır. Üstümüze düşen sorumluluğun farkındayız ve bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.

Gıda denetimlerinin hassas bir konu olduğunu ve en iyi gıda denetçisinin vatandaşın kendisi olduğunu belirten Atalar, satışa sunulan gıda maddelerinin bakanlığın belirlediği etiketleme yönetmeliğine göre etiketlenmesinin mecburi olduğunu, etiketlerin tüketiciyi yanıltacak şekilde olmaması gerektiğini söyledi.

Atalar, işletmelerin işletme kayıt belgelerinin olup olmadığı, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartları ile üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunluklarını ve etiket bilgilerini kontrol ederken, işletme sahibi ve çalışanlarına gıda güvenliği, personel hijyeni gibi konularda bilgilendirmeler yaptı.

İl Müdürlüğü olarak yapılan denetim sayıları hakkında da bilgiler veren Atalar, denetimlerin işletmelere yönelik risk esasına göre yapıldığını, 2018 yılı içerisinde 13 bin 243 adet denetim gerçekleştirdiklerini, 2019 yılı içerisindeki 9 aylık dönemde ise 9 bin 200 denetim gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler