Şahinbey Belediyesi usta öğreticilere bin 500 TL destek verilecek

Şahinbey Belediyesi usta öğreticilere bin 500 TL destek verilecek

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı halk eğitim merkezlerinde çalışan usta öğreticilere bin 500 TL destek verilecek.

Dünyada hızla yayılan ve Türkiye’de ilk olarak mart ayında görülen koronavirus vakalarının ardından alınan önlemler kapsamında birçok alanda olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda da faaliyetler durduruldu.

Faaliyetlerin durdurulduğu alanlardan biri olan halk eğitim merkezlerinde görev alan usta öğreticiler, bu süreçte herhangi bir kurs olmadığından ücret alamadı.

Pandemi sürecinde genelge ile iş yerleri kapanan esnafa destek olan Şahinbey Belediyesi, halk eğitim merkezlerinde eğitim veren ve derslikleri kapanan usta öğreticilere bin 500 TL destek verecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, pandemi sürecinde esnafın ve vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

Verilecek destekten faydalanmak isteyen öğreticilerin Şahinbey Belediyesi internet sitesinde bulunan formu doldurup IBAN numaralarıyla başvurmalarını isteyen Tahmazoğlu, “koronavirus salgını nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza yılbaşından bu yana 8 bin ailemize 5 bin TL nakdi yardım olmak üzere toplamda 40 milyon TL yardımda bulunduk. Ayrıca bu süreçte iş yerlerini kapatan çalışamayan esnafımıza da 6 ay önce bin TL şu anda da bin 500 TL olmak üzere nakdi yardımda bulunuyoruz. Bunun yanı sıra halk eğitim merkezlerinde görev yapan ve genelge ile kursları kapanan eğitimcilerimize de bin 500 TL destek vereceğiz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.