Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Adana'da 2 projeye SOGEP desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Adana'da 2 projeye SOGEP desteği

​Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2019 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, "Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi ve Kuzey Adana Kalkınma Programı" projeleri imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çukurova Kalkınma Ajansı aracılığıyla desteklediği, 2019 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Yüregir Belediyesi'nin "Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi" ve Aladağ Belediyesi'nin "Kuzey Adana Kalkınma Programı" projeleri destek almaya hak kazandı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen törende, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve proje sahipleri Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik tarafından imzalandı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Demirtaş, projelerin Adana'ya hayırlı ve uğurlu olmasını temennisinde bulundu.

Demirtaş, "Bu projeler sayesinde vatandaşımıza hizmeti en güzel biçimde götüreceğimize inanıyorum." dedi.

Vali Demirtaş'ın konuşmasının ardından Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altınsu, projeler hakkında bilgi verdi.

Sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan, dezavantajlı durumdaki kadınlar, gençler, işsizler, engelliler, sosyal girişimcilik fikirli kişilerin projenin hedef kitlesi olduğu açıklanırken toplam bütçesi 5 milyon 200 bin lira olan iki projenin 4,5 milyonluk kısmının SOGEP kapsamında destekleneceği belirtildi.

Yüregir projesi kapsamında, sosyal eğitimleri, etkinlikler, ortak çalışma alanları ve yeni iş modellerinin oluşturulması ile sosyal girişimciliğin geliştirilmesi ve bu sayede hem gençlerin sosyal girişimlerinin oluşturularak iş sahibi olmaları ve istihdam yaratmaları hem de sosyal girişim fikirlerini destek verilerek sosyal problemlere çözüm oluşturulması amaçlandığı ifade edildi.

Öte yandan, Aladağ projesi kapsamında da ilçe bazında üretim tesisleri kurulması, yöresel ürünlerin işlenmesine yönelik mesleki eğitim kursları, e-ticaret, kooperatifçilik eğitimleri verilmesi planlanırken ayrıca işlenen yerel ürünlerin proje kapsamında kurulması planlanan e-ticaret sitesi ve Sarıçam Belediye ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin belirleyeceği satış noktalarında satışı yapılacağı dile getirildi.

İLKHA


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Adana'da 2 projeye SOGEP desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Adana'da 2 projeye SOGEP desteği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler