Sanayicilerden yazlık bakım uyarısı: Bakımı yapılmayan araçlar yolda kalıyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sürücülerin mutlaka araçlarının yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini belirten sanayi ustaları, aksi halde ciddi masraflarla karşı karşıya kalınabileceği uyarısında bulundu.

Batman'da hava sıcaklığının artmasıyla birlikte sürücüler oto sanayi sitelerinin yolunu tutmaya başladı. Araçlarının yazlık bakımlarını yapmak isteyen sürücüler, sanayi sitesinde yoğunluğa neden oluyor. Burada sürücüler araçlarının yağ, klima, hava filtresi gibi bakımlarını yaptırıyor.

4.png

Her araç sahibinin hem yaz ayları dolayısıyla hem de uzun yola çıkmadan önce mutlaka araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade eden oto sanayi ustası Abbas Melik, İLKHA muhabirine konuşarak sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Araç sahiplerinin masraf yapmaktan kaçınmamaları gerektiğini belirten Melik, aksi halde bakımı ihmal edilen araçların çok ciddi masraf çıkarabileceğini aktardı.

3.png

Abbas Melik

"Araç bakımı sadece lastik değiştirmek değildir"

Daha güvenli, ekonomik ve konforlu bir sürüş için sürücülerin uzun yola çıkmadan önce mutlaka araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Melik, "Okul tatilinin başlaması ve Kurban Bayramı'nın yaklaşmasından dolayı sürücülerin araç bakımlarını yaptırmaları şarttır. Araç bakımı sadece lastikleri değiştirmek değildir. Örnek olarak araç yağı, balatası, suyu, lastikleri, polen filtreleri, klima, fanının çalışıp çalışmaması, hortumlarda çürüme var mı yok mu gibi genel bir kontrolden geçmesi şarttır. Şayet sürücü yola çıktığında aracın hortumlarında bir çürüme varsa yolda kalma ihtimali var." dedi.


"Bakımı yapılmadığı için araçların yolda kaldığına şahit oluyoruz"

Sürücülerin herhangi bir sorun yaşamaması için masraftan kaçmayıp araçlarının bakımını yapması gerektiğini ifade eden Melik, şöyle devam etti:

"Araca masraf yapılırsa sürücüler yolda kalmaktan, çekici masrafından ve fırsatçılardan kurtulacaktır. Araç sahipleri il dışına çıkmadan önce tanıdık ve güvendikleri esnaflara araçlarını götürüp bakımlarını yaptırırlarsa gönül rahatlığıyla araçlarını sürebilirler. Her yaz tatillerinde birçok aracın yolda kaldığına ve kazaların yaşandığına şahit oluyoruz. Bunların önüne geçmek için aracın rutin kontrollerini yapmak şarttır. Bununla beraber her sürücü yola çıkmadan önce mutlaka aracın suyunu ve fanlarının çalışıp çalışmadığını kontrol etmelidir."

2.png

Cengiz Çiçek

"Yolda kalmamak için bakımı yaptırdım"

Aracının yazlık bakımını yaptıran vatandaş Cengiz Çiçek, "Aracımın yazlık bakımlarını yapmak için buraya geldim ve bütün bakımlarını yaptırdım. Bu bakımları ise yolda kalmamak için yapıyorum. Altı ayda bir aracımın bakımını yaptırıyorum. Havalar sıcak olduğundan dolayı sürücülerin yolda kalmamaları için araçlarının yazlık bakımlarını yapmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

1.png

Murat Sağdunoğlu

"Gönül rahatlığıyla aracımı süreyim diye bakım yapıyorum"

Aracının bakımını yapan bir diğer vatandaş Murat Sağdunoğlu ise şunları söyledi:

"Aracımın genel ve yazlık bakımını yaptırmaya geldim. Bu bakımları da yolda kalmamak için yapıyorum. Ayda bir mutlaka aracımı göstermek için sanayiye geliyorum. Aracımın genel bakımını yaptırıyorum. Bunu da aracıma rahatlıkla binip istediğim yere gönül rahatlığıyla aracımı süreyim diye yapıyorum. Herkesin de aracına mutlaka bakım yapmasını tavsiye ediyorum."(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler