​Şehit Kamil’in kardeşi yıllar sonra Gaziantep’te

​Şehit Kamil’in kardeşi yıllar sonra Gaziantep’te

​Gaziantep'te 97 yıl önce annesinin tesettürünü açmak isteyen işgalci Fransız askerleri tarafından şehit edilen Mehmet Kamil'in yaşayan tek kardeşi Kemal Dilek, Gaziantep'in kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Sömürgeci Fransız işgali döneminde annesi ile evine giderken annesinin tesettürüne el uzatan Fransız askerlerinin karşı çıkması sonucu şehit edilen Mehmet Kamil’in yaşayan tek kardeşi olan 90 yaşındaki Kemal Dilek’e “Gaziantep’e Değer Katanlar” ödülü verildi.

Dilek, Şehit Kamil’in tek yaşayan kardeşi olduğunu ve 90 yaşında olduğu halde halen dinç olmasını ise küçük yaştan itibaren düzenli olarak kıldığı namaza bağladı.

İstanbul’da ikamet eden ve uzun yıllar sonra doğup büyüdüğü topraklara gelmenin sevincini yaşayan Dilek,  Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.

Yıllar sonra yine Gaziantep’e gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Dilek’e Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya tarafından “Gaziantep’e Değer Katanlar” ödülü Vali Yerlikaya tarafından verildi.

“Beş vakit namazımla ayakta sağlam kaldım”

Programda kısa bir konuşma yapan Dilek, “Ben Şehitkamil’in en küçük kardeşiyim. Biz 8 kardeşiz. 7’si rahmetli oldu. Bir tanesi de ilk şehidimiz Şehit Kamil. 7 kardeşten bir ben kaldım. 90 yaşındayım. Allah bana güç ve kuvvet verdi. Beş vakit namazımla ayakta sağlam kaldım.” dedi.

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt'un girişimiyle ilk kez bir programa katılan Dilek'i konuklara tanıtan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar büyük gayretlerle 14 yaşında annesine yan bakan Fransız askerine engel olmaya çalışırken süngülenerek şehadete eren Şehit Kamilimizin yaşayan tek kardeşi Kemal Dilek ağabeyimizi bugün bizlerle buluşturdular. Ayrıca da Şehit Kamil'in kardeşinin mezarını araştırıp buldular.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep aklını, imanını ve cesaretini birleştirdi, bizlere ikinci bir Kurtuluş Savaşı, ikinci bir Çanakkale zaferi yaşattı.” diye konuştu.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.