Şehitkâmil Nüfus Müdürlüğü personelinin darp edilmesine tepki

Şehitkâmil Nüfus Müdürlüğü personelinin darp edilmesine tepki

Gaziantep’te Şehitkâmil Nüfus Müdürlüğünde görevli personelin bir vatandaş tarafından darp edilmesi Büro Memur-Sen tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesi dün Şehitkâmil Nüfus Müdürlüğü'nde görevli personelin, kimlik değiştirme işlemi için müdürlüğe gelen bir vatandaş tarafından darp edilmesine yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

İddialara, göre Şehitkâmil İlçe Nüfus Müdürlüğünde görevli olan Emine Yüce ile kardeşinin kimliğini değiştirme işlemi için müdürlüğe gelen bir vatandaş arasında bilinmeyen nedenlerden dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine ismi öğrenilemeyen şahıs, Yüce’yi darp etti.

Yüce’nin darp edilmesi üzerine Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesi de nüfus müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

Şehitkâmil Nüfus Müdürlüğü önünde toplanan Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesinin üyeleri ve nüfus müdürlüğü çalışanları, müdürlükte görevli Emine Yüce’nin, dün kardeşinin kimliğini değiştirme işlemi için müdürlüğe gelen bir vatandaş tarafından darp edilmesini kınadı.

Konuyla ilgili Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, yaptığı açıklamada, Yüce’nin darp edilmesini kınadıklarını söyledi.

Borazan, “Şehitkamil Nüfus Müdürlüğü'nde dün saat 16.30 sıralarında üzücü bir olay yaşandı. Emine Yüce ismindeki memur arkadaşımız işlem yaptırmak üzere gelen bir vatandaşımız tarafından darp edilmiştir. Bu tür olayların günümüz Türkiye’sinde yaşamasından dolayı gerçekten büyük bir utanç duyuyoruz. Büro Memur-Sen olarak bu olayı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

"Darp olaylarını şiddet ve nefretle kınıyoruz"

Nüfus Müdürlükleri başta olmak üzere diğer kamu kurumlarında bu tür olayların yaşadığına dikkat çeken Borazan, “Biz vatandaşlarımızdan bu tür yerlere gelirlerken daha itidalli olmalarını ve daha sakin davranmalarını, kendilerinin işlemlerini yapan memur arkadaşlarımıza da daha sağduyulu bir şekilde davranmalarını istiyoruz. Özellikle kamu çalışanlarına yapılan bu sıkıntıları, bu darp olaylarını şiddet ve nefretle kınıyoruz. Emine Yüce kardeşimize bu vesileyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Nüfus personelimizi de tek tek ziyaret ederek kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İnşallah bundan sonra bir tür olaylar yaşanmaz. Büro Memur-Sen olarak daima kamu çalışanlarının yanında olduğumuzu deklare etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nüfusu 2 milyona yaklaşan Gaziantep’te Şehitkâmil ve Şahinbey ilçe müdürlükleri başta olmak üzere kentteki diğer nüfus müdürlüklerinde personel yetersizliğinin olduğunu belirten Borazan, “Şahinbey, Şehitkâmil nüfus müdürlükleri yaklaşık 900 bin vatandaşımıza hizmet vermektedir. Bu müdürlüklerde kimlik uygulaması, adres değişikliği, ehliyet işlemleri, pasaport işlemlerinin emniyetten alınıp nüfus idarelerine verilmesinden dolayı aşırı bir şekilde izdiham ve iş yükü artmış bulunmaktadır. Buradan biz yetkililere sesleniyoruz; emniyet müdürlüklerinde sadece pasaport işlemini 50 civarında personel yaparken, bugün bu kurumlara aktarılan bu işlemlerden dolayı buraya ek personel talep edilmesini ve istihdam sağlanmasını istiyoruz. Son günlerde 38 tane personelimiz geldi. Ancak bu sayı ise Gaziantep nüfusuna, il ve ilçe nüfuslarımızdaki iş ve işlemler bu talebi karşılamamaktadır. Biz en kısa zamanda yeniden memur istihdamı yapılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Borazan, Şehitkâmil Nüfus Müdürlüğünün personel sayısının yanı sıra özellikle yerleşim alanı olarak fiziki yetersizlikleri bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kardeşlerimizin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz"

“Yoğun olan günlerde binanın sallanmasından tutun içeride yeteri kadar bir havasızlık söz konusu. Aynı zamanda bu tür sıkıntılı olayların dün yaşanmış olan bu olay gibi bu tür olayların yaşanmasını engellenmek adına yetkililerden biz emniyet mensubu ve özel güvenlik görevlisi talebinde bulunduk. Bu taleplerimizi de yetkililerimize ilettik. Bu konuda çalışmalar yapacaklarını dile getirdiler. Ancak bu meselenin bir an önce çözülmesini ve burada vatandaş ile memurun karşı karşıya kaldığı durumları engellemek açısından ya özel güvenlik görevlisi ya da üç tane polisin burada görevlendirilmesini yetkilerimizden talep ediyoruz.”

Memurların yaşadıkları bazı sorunlara da değinen Borazan, “Bizler sendika olarak burada çalışan kardeşlerimizin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Burada yoğun çalışmadan dolayı fazla mesai ücreti söz konusu. Şu anda alınan fazla mesai ücretinin yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Buradaki yoğun çalışmanın karşılığı olarak mesainin haricinde saat 17.00’den sonra cumartesi yeri geldiği zaman pazar günü buradaki kardeşlerimiz çalışmaktalar ve bunun karşılığını yeteri kadar maddi ve manevi olarak alamamaktadırlar. Fazla mesai ücretlerinin de artırılmasını talep ediyoruz. Burada çalışan memurlarımız, bunun fazlasını hak etmektedirler. Bundan sonra burada bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Yetkililerimizden de bu konuya bir an önce çözüm getirmelerini talep ediyoruz.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.