Selahaddin-i Eyyubiler gelmeden Kudüs özgürleşmeyecek

Selahaddin-i Eyyubiler gelmeden Kudüs özgürleşmeyecek

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Kudüs ve Selahaddin" panelinde konuşan İslami Cihad Temsilcisi Rıbhi Hamdan Musa, Selahaddin-i Eyyubiler gelmeden Kudüs'ün özgürleşmeyeceğini söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Kudüs'ün Selahaddin-i Eyyubî tarafından fethedilişinin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "Kudüs ve Selahaddin" paneli katılımcıların konuşmalarıyla devam ediyor.

Panelde bir konuşma yapan İslami Cihad Temsilcisi Rıbhi Hamdan Musa, Filistin ismini hatırlatan herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

Filistin'in İslam ümmetinin kalbi olduğunu vurgulayan Musa, "Çünkü Allah'u Teâlâ Mescid-i Aksa'yı 6 yerde zikrediyor. Allah'u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de Filistin'i zikrettiği gibi başka yeri zikretmiyor. Çevresini mübarek kıldığını söylüyor. Bu da gösteriyor ki Filistin İslam ümmetinin kalbidir. Kim ümmete öncülük yapmak istiyorsa Filistin'e sarılmalıdır. Bundan dolayı kahraman Selahaddin-i Eyyubi bunu çok önceden kavramıştı. Kudüs'ü özgürleştirmek için tüm cehdini kullanmıştı." dedi.

"Yahudilerle savaşmaları gereken Araplar kendi aralarında savaşıyorlar"

İslam ümmetinin parçalanmışlığından yakınan Musa, "İkinci nokta ise Arap ve İslam ümmetinin durumudur. Herkes görüyor ki Arap ve İslam ülkelerinde ölümler var. Araplar ne üzerinde savaşıyor. Herkes bunu soruyor. Neden bu kadar savaşlar oluyor? En büyük savaşlar meydana geliyor. Yahudilerle savaşmaları gereken Araplar şu an kendi aralarında savaşıyorlar. Çoğu Arap ve İslam toprakları Allah'ı zikretmekten uzaklaşmışlar. Bazı Araplar siyasi ve ekonomik kararları diktatörlük üzerine inşa edilmiştir. Arap topluluklarının tek sembolü kendi halklarına diyorlar 'ki biz sizin rabbiniziz.' Herhangi bir hürriyeti halklarına vermiyorlar. Nerede bir Arap lider varsa halk diyor ki 'Allah bizi bu diktatörden kurtarsın." diye konuştu.

"Tek düşmanları İslam'dır"

Batı'nın tek düşmanının İslam ve Müslümanlar olduğuna işaret eden Musa, "Diğer nokta ise Batının Siyonistlere olan tutumudur. Bütün halklar 'Araplar ilimde Avrupa'dan istifade edilebilir' diyorlar. Yalnız biz onların aralarında yaşıyoruz. Bütün kültürleri, siyasi kararlardan sorumlu olanlar en büyük düşman Avrupa'daki bu müesseselerdir. Onların da tek düşmanı İslam'dır. Diyalog yoluyla olsun, ya da fikri olarak tüm dergi ve televizyon araçlarıyla İslam'a saldırıyorlar. Gece gündüz bizim hakkımızda planlar yapıyor Yahudi ve Avrupalılar." İfadelerini kullandı.

"Avrupa ve Batının tek hedefi ümmeti yok etmektir"

Konuşmasının devamında Musa şunları söyledi: "Selahaddin-i Eyyubi bu zamanda gelmeyene kadar Kudüs özgürleştirilemeyecek. Kudüs her zaman boynumuzda emanet olarak kalacaktır. Çünkü biliyoruz ki Avrupa ve Batının tek hedefi ümmeti yok etmektir. Müslümanların kalbini yani Kudüs'ü yok etmek istiyorlar. Bizim sloganımız Kudüs'e ihaneti unutanlar, tarih onların ihanetini yazacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler