Sıcaklık 2 ila 4 derece artacak

Sıcaklık 2 ila 4 derece artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Güney Ege ve İç Ege, Göller yöresi, Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kırklareli ve Edirne çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin edilirken rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da kuvvetli (40-60 Km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği bekleniyor.

Kuvvetli lodos ve toz taşınımı uyarısı

Rüzgarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu bölgesinde özellikle gündüz saatlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, toz taşınımı sebebiyle görüş mesafesi ve hava kalitesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusu ve öğleden sonra Edirne, Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.          

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve iç kesimlerinin yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Isparta ve Burdur çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ; Batı Akdenizin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Kars ve Ardahan çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Bölgenin batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor.

 

Denizlerde Hava

Sabah saatlerinde Marmara ile Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, akşam saatlerine kadar doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, akşam saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, sabah saatlerinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege: Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah saatlerine güneyi sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan, kuzeyi güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, sabah saatlerinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, akşam saatlerinde doğusu kuzeybatıdan 2 ila 4 (20-40 km/sa), öğle saatlerinde doğusu güneybatıdan, akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 5 (40 km/sa), Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

Van Gölü: Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

Bazı illerde hava sıcaklı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı/26

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu/29

Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı/28

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı/28

Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı/26

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı/23

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/19

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu/29 (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.