​"Sınav Kaygısı ve Psikolojik Dayanıklılık" temalı seminer düzenlendi

​"Sınav Kaygısı ve Psikolojik Dayanıklılık" temalı seminer düzenlendi

​Diyarbakır Valiliği tarafından 12'nci sınıf öğrencileri ve rehber öğretmenlere yönelik "Sınav Kaygısı ve Psikolojik Dayanıklılık" temalı seminer düzenlendi.

Diyarbakır Valiliğince düzenlenen Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Gör. Dr. Mehmet Dinç tarafından verilen seminer, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Seminer, İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer'in yaptığı açılış konuşması ile başladı. Ardından katılımcılara hitapta bulunan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin dünya çapında en iddialı bilim kurum ve kuruluşlarıyla yarışabilen bir noktada olduğuna vurgu yaptı.

Üniversitelerin artık sadece eğitim veren değil; değer üreten, çevresinin gelişmesinde ve kalkınmasına öncülük eden merkezler olarak gördüklerini ifade eden Güzeloğlu, “Üniversite, yerelden evrensele her düzeyde birey yetişimini ve bireyin dünya ile iletişimini sağlayan buna hazırlayan bir merkezdir. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın hazırlayıcısı sağlayıcısı ve sürdürücüsü bir eğitim merkezidir. Bu anlamda üniversiteler sadece belli bir mekân sınırı içinde kalan değil bunun çok ötesine ulaşan ve ulaşabilen kurumlar olmak zorundadır.” şeklinde konuştu.

“Öğrenciler en önemli emanetimizdir”

Diyarbakır’daki bütün hizmet alanlarının ve bütün çabalarının temelinde eğitim olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, “İnsandan başlayarak toplumu belirleyen, tanımlayan ve tamamlayan eğitimde eksik kaldığımız zaman şüphesiz sürdürülebilir değildir. Diyarbakır’ın 17 ilçesinde bize emanet edilen okul öncesinden itibaren bütün çocuklarda öğrencilerimiz de bizim en değerli emanetlerimizdir. Türkiye eğitim başarısıyla öncülük ve önderlik eden Türkiye’nin kalkınma ve gelişmesinde nice ilim irfan ve yetişmiş insan yetiştiren bu şehir artık bu geçmişinin o birikimini geleceğe taşımak zorunda ve mecburiyetindedir.” ifadelerini kullandı.

Fiziki yapılaşma, teknoloji, kültür, sanat ve spor etkinlikleri kapsamında öğrencilere birçok imkan sağladıklarını dile getiren Güzeloğlu, akademik başarı hedeflerinde de rehber öğretmenlere büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Her öğrencinin merkeze alınarak değerlendirilmesi ve geleceğe taşınması gerektiğine vurgu yapan Güzeloğlu, “Bugün konu olan sınavlar, şüphesiz eğitimin bir gerçeği ve başarının önemli bir belirleyenidir. Şüphesiz ki sınava girerken bilgi temelli bir sorumluluğun yanı sıra psikolojik olarak da sınava hazır olmak işin bir başka gereği. Eğiticimizin birazdan paylaşacağı bilgiler öğrencilerimizin gelecek sınavlarda başarısını çok önemli etkileyecektir.” dedi. 

Konuşmaların ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Gör. Dr. Mehmet Dinç, öğrenci ve rehber öğretmenlere yönelik “Sınav Kaygısı ve Psikolojik Dayanıklılık” başlıklı seminerde bilgiler verdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Gör. Dr. Mehmet Dinç Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’na kitap ve plaket takdim etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.