Silopi'de çatışmada yaralanan 2 asker hayatını kaybetti

Silopi'de çatışmada yaralanan 2 asker hayatını kaybetti

Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'liler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 asker yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Şırnak'ın Silopi İlçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince PKK'ye yönelik yapılan operasyonda çıkan çatışmada bir asker hayatını kaybedip, 2 asker de yaralanmıştı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralanan 2 asker kurtarılamayıp hayatını kaybetti.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Silopi ilçesindeki Kösreli Köyü bölgesinde Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi (TPAO) çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla PKK'ye yönelik bölgede başlatılan operasyonda PKK'liler ile sıcak temas yaşandı. Burada çıkan çatışmada bir asker hayatını kaybedip, 3 asker de yaralanmıştı.

Helikopterlerle Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı içerisindeki hastaneye götürülen yaralılar burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetti. Yaralanan bir askerin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Operasyonla ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada,

"Şırnak İl Jandarma Komutanlığımız emir komutasında, Silopi ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Kösreli Köyü bölgesinde TPAO çalışanlarının emniyetini almak ve bölgede bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla icra edilen Şehit GK Süleyman Tosun operasyonunda, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığımız unsurları ile BTÖ mensupları arasında çıkan çatışmada bir kahraman jandarma personelimiz yaralanmış olup, 3 kahraman jandarma personelimiz şehit olmuştur. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Bölgede operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Çatışma anında bir PKK'linin etkisiz hale getirildiği belirtilirken, bölgede başlatılan hava destekli operasyonun devam ettiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler