Siyasi parti ve STK'lardan ailelere destekler sürüyor

Siyasi parti ve STK'lardan ailelere destekler sürüyor

Çocuklarının, HDP'liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde günlerdir oturma eylemini sürdüren ailelere destekler gelmeye devam ediyor.

Evlatları dağa kaçırılan aileler tarafından başlatılan eyleme destek amaçlı katılan siyasi parti temsilcileri, STK'lar, spor camiası, ailelerin acılarına ortak oldu.

Türkiye'nin dört bir yanından ailelere destek amaçlı Diyarbakır'a gelerek HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan anneleri ziyaret eden İstanbul Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, İstanbul'dan Hukukçular Derneğini temsilen geldiklerini belirterek, "Sözün bittiği noktadayız. Bir evladın ne olduğunu ancak anne anlayabilir. Bizler, onların emrinde olduğumuzu, yapabileceğimiz bir şey olursa hukukçular olarak yapmak istediğimizi belirtmeye geldik." dedi.

Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkanı olmanın ötesinde, bir hukukçu olmanın yanı sıra bu ülkenin evladı olarak haklı çığlığa destek olabilmek için burada bulunduğunu dile getiren Songül Karslı, "Annelerin bu çığlığı korku duvarlarını yıkacak en büyük güç olduğunu düşünüyorum. Bu konudaki direncimiz, kararlığımız ve cesaretimiz tüm ülke olarak artarsa anneler daha fazla ağlamayacak. Bu ısrar ve cesaret dolu çığlık mermi ve bombaların yapamayacağı etkiyi doğuracaktır." ifadelerini kullandı.

Antalya'dan üyeleri olarak 23 dernek ve vakfın oluşturduğu Akdeniz Dayanışma Platformu temsilcileri adına konuşan Alparslan Aslan ise, "Bizler burada HDP'ye yaranmaya veya yalvarmaya gelmedik; bizler, ellerinden zorla koparılmış, çalınmış evlatların haklarını aramaya geldik. Bu insanların masumiyetine inanıyoruz. Bu analar evlatlarının en azından canlı olarak dönecekleri günü bilmek istiyorlar. Ne zaman döneceği belli olmayan diri veya ölü bir evlat görmek istemiyorlar. Bu analar evlatlarını diri bir şekilde ve döneceği günü belli olan bir zamanda görmek istiyorlar. Bizler de bundan dolayı bu anaları destekliyoruz, yanlarındayız, dua ve gönüllerimizle desteklemeye geldik." şeklinde konuştu.

"Çocukları terör örgütüne kaçırmak en büyük çocuk istismarıdır"

Destek ziyaretinde bulunan STK temsilcilerinden Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Uludağ, "Günlerdir burada çocuklarına kavuşmak isteyen annelerimize destek verdiğimizi, onlarla yüreklerimizin bir olduğunu göstermek için buradayız. Çocukları terör örgütüne kaçırmak en büyük çocuk istismarıdır. Başka çocukların da istismar edilmesini istemiyoruz. Bunu maalesef bazı siyasiler görmüyor. Burada dökülen her gözyaşı, her bir damla kan Amerika ve israilin bu coğrafyadaki sözde barış ve demokrasi getirdikleri için burada bulunduklarını iddia eden işgal güçlerinin işine yarıyor." diye belirtti.

Bursaspor Taraftar Grubu adına Yaşar Deniz Çakıcı, "Bu haklı direnişin yanında olmak için geldik. Spor camiasının bu haklı direnişte annelerimizin yanında olmasını istiyoruz. Burada Kaz Dağları'ndaki ağaç nöbeti tutulmuyor, evlat nöbeti tutuluyor." dedi.

HDP İl Başkanlığı önünde oturan ailelerin dertlerine ortak olmaya geldiklerini söyleyen Türkiye Bayburtlular Federasyonu Genel Başkanı Hasan Saka, "Buradaki kardeşlerimizin derdi bizim derdimiz. Uyanın Diyarbakırlılar. Bu ailelere sahip çıkın. Yeter artık. Kan ve gözyaşından huzur olmaz. Pis borudan pislik akar. Caniden cinayet, zalimden zulüm; Amerika ve taşeronlarından gözyaşı akar." ifadelerini kullandı.

"Analarımızın yürekli davranışını tebrik ediyoruz"

Ziyarette bulunan siyasi partilerden Güven Adalet ve Aydınlık Partisi Genel Başkanı Zeynep Göksu, "Bu terör mağduru annelerimize destek olmak için geldim. Bu annelerimize nasıl sahip çıkmayız. Kadınlarımız bu terörü bitirmek için adım atıyorlar. Analarımızın yürekli davranışını tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu.

Erzurum'dan 5 arkadaşıyla birlikte yeğenleri için oturma eylemi yapan teyzesi Halime Şehitoğlu'nu ziyaret eden Hakan Cicioğlu, HDP İl Başkanlığı önüne geldi. Cicioğlu, burada teyzesine sarılarak dakikalarca ağladılar.

Cicioğlu, kuzeni Sedat Sorgun için burada olduklarını belirterek bin 490 gündür kendisinden haber alamadıklarını, çok endişelendiklerini söyledi. Kaçırılan yeğeninin üzüntüsüne dayanamayan yaşlı teyzenin fenalaşması üzerine sağlık ekipleri tarafından kontrol amaçlı ambulansa alındı.

Öte yandan Şanlıurfa'da faaliyet gösteren ve 150 STK'yı temsilen 17 STK, KADEM Denizli ve Şanlıurfa Temsilcileri, İdareci ve Bürokratlar Birliği Diyarbakır İl Temsilcisi Yücel Can, İstanbul'dan Milli Birlik Cemiyeti Genel Başkanı Ömer Önder Haberdar da aileleri ziyaret ederek desteklerini belirttiler.

Anneleri ziyaret eden bazı STK'lar, ailelere Kur'an-ı Kerim hediye etti. Eylem yerinde hediye edilen Kur'an-ı Kerim'den sureler okundu, evlatların tez zamanda ailelere kavuşabilmesi için dualar edildi.

Bu arada HDP İl Başkanlığı'na giriş ve çıkışlarda ailelerin gururunu incitecek tahrik içerikli hakaretlerde bulunan bazı HDP'liler ile aileler arasında gerginlikler yaşandı. Bazı anneler bu tür hakaretler karşısında dayanamayarak partinin camlarını yumrukladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler