Siyonist işgalciler ve Fransa'daki skandal Kur'an bildirisi Kayseri'de tel'in edildi

Siyonist işgalciler ve Fransa'daki skandal Kur'an bildirisi Kayseri'de tel'in edildi

​Kayseri'de faaliyet yürüten bazı STK'lar, siyonist işgalcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarını ve Fransa'daki skandal Kur'an bildirisine tepki gösterdi.

Kayseri’de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, siyonist işgalcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarını ve Fransa'daki skandal Kur'an bildirisine tepki gösterdi.

Toplanan grup adına basın açıklamasını Kudüs Platformu Başkanı Av. Fevzi Konaç okudu.

"ABD’nin israil büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına tepki göstermek Filistinli kardeşlerimizin büyük dönüş yürüyüşü’ ne destek vermek ve büyük felaket olarak adlandırılan Nakba’nın 70. Yılını protesto etmek için bütün kardeşlerimizle meydanlardayız." diyen Konaç, şöyle konuştu:

"15 Mayıs günü 'büyük felaket' Nakba’nın 70'nci yıl dönümü, 70 yıldan beri siyonist israil, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı genç, kadın, çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. İşgalci israil ve askerleri kirli postallarla kıble caminin içinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırarak, camide bulunan Kur'an-ı Kerimleri yerlere atıp üstüne basarak hukuksuzluğa hız kesmeden devam etmektedir Filistin’e ve Gazze’ye uygulanan ambargo ve abluka her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları toprakları vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler israil zulmü altında yaşamaya çalışıyorlar. Kudüs’ü haksız bir şekilde tüm uluslararası antlaşmaya aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam’ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs Mekke ve Medine’den sonra bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize Peygamber Efendimizin (sav) Mirac'a yükseldiği o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmayı devam edeceğiz. Türkiye’yi ve tüm uluslararası mekanizmayı harekete geçmeye davet ediyoruz. israilin hukuksuz attığı adımları işgali durdurmaya çağırıyoruz."

Fransa'daki skandal Kur'an bildirisine tepki

Fransa’da 300 kişinin bir bildiri hazırlayarak Kur’an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını istemenin hadsiz bir tavır olduğunu ve bu durumu lanetlediklerini ifade eden Konaç, "Söz konusu anlayışa sahip bir gurup tarafından hadsiz bir tavırla Kur'an-ı Kerim de bazı ayetleri çıkarması teklif etme saygısızlığında bulunmuştur. Bütün Müslümanların istisnasız olarak inancına göre Kur'an-ı Kerim Allah’ın indirdiği son kitaptır. Bu ilahi kelam hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir. Kıyamete kadar değişmeyecek ve değiştirilemeyecektir. Kur'an-ı Kerim’e göre ne olursa olsun insan hayatı değerlidir. Bir insanın öldürülmesi bütün insanların öldürülmesi gibidir, bir insanın yaşatılması bütün insanların yaşatılması gibidir. Bütün bu gerçeklere rağmen münferit ve faili meçhul birtakım olaylar üzerinden algı oluşturarak İslam’a, Müslümanlara ve Kur'an-ı Kerim’e iftira edilmesi akla, ilme, tarihe, hakka, hukuka ve vicdana aykırıdır. Bu önyargılı çaba özellikle son zamanlarda Müslümanların temel hak ve hukukunu tehdit eden islamafobiye hizmet etmekten başka bir şeye yaramayacaktır. Bütün Müslümanları incitecek bu tür provokatör eylemleri şiddetle kınıyor ve tüm dünya kamuoyuna daha insaflı ve hakkaniyetli olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Müslümanlar yüksek teknolojiye sahip olunmadığı müddetçe Kudüs’ü koruyamayacaktır"

Basın açıklamasının ardından İLKHA mikrofonuna konuşan Kayseri Miraç Derneği Genel Başkanı Furkan Yılmaz Altınöz, Müslümanların yüksek teknolojiye sahip olması gerektiğine vurgu yaptı.

Altınöz, "Yıl 1917 Osmanlı Filistinli toprakları olarak Mescid-i Aksa ve Kudüs İngiltere’nin girişimi ile Siyonist israile peşkeş çekilmenin yüzüncü yılının hüznünü yaşıyoruz. Müslümanlar sayıları azda olsa sokak, cadde ve cami önlerinde 'kahrolsun Amerika, kahrolsun israil' diye seslerini yükselttiler. Üzülerek bunu belirtmek istiyorum geldiğimiz noktada bir şey yok. Dün bir ev arsası kadar yere sahip olan israil bugün tüm Filistin’i işgal etme durumuna geldi. Suriye, Irak üzerinden Mezopotamya’yı kendisine işgal alanı olarak faaliyet sürdürmektedir. Bireysel olarak Müslümanlar nasıl kendi onurlarını korumak için faaliyet gösteriyorlarsa Kudüs'ü de aynı anlamda değerlidir. İmanın üzerine kurulmuş bilgi birikim ve yüksek teknolojiye sahip olunmadığı müddetçe, Müslümanlar Kudüs’ü koruyamayacaktır. Geldiğimiz noktada Müslümanların kitap, mescit, izzet, kıble ve onur gibi kutsallarını koruması için mutlaka yüksek teknolojiye sahip olmalarını gerekiyor. İman, irfan, iffet üzerine yüksek bir teknolojiyi değer olarak sahip olmamız gerekiyor. Bazı Müslümanlar İsrail’i bugün telin ederken sehven devlet diye nitelendirmektedir; oysa İsrail bir işgal hareketidir. İsrail katildir, işgalcidir, bir sürüdür o topraklardan mutlaka çıkarılmalıdır." İfadelerini kullandı. (Mehmet Bozdaş-İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.