Sizinle olmayanları vatan haini ilan etmeniz ülkeye vereceğiniz en büyük zarardır

Sizinle olmayanları vatan haini ilan etmeniz ülkeye vereceğiniz en büyük zarardır

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, yaptığı basın açıklaması ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, AK Parti ve MHP arasındaki ittifaka değinerek, Ak Parti ile ittifak etmeyenlerin hainlikle ilan edildiğini söyledi.

Türkiye içinde birlik ve beraberliğe, iç barışa ve istikrara ihtiyacın olduğunu belirten Bozan, İktidarın yetkili mensuplarının yaptığı bu tür açıklamaları esefle karşıladıklarını ifade etti.

“Sizin ittifakınız milletle ve milletin çıkarı için değil”

Bozan, “AK Parti ve MHP’nin, bir araya gelerek, AK Parti’nin iktidarda kalması ve MHP’yi de barajdan kurtarma amaçlı bir ittifak yasası hazırladılar. Partiler arası bir seçenek olarak sunulan ittifak yasası, AK Parti tarafında meydanlarda ve kongre salonlarında bir mecburiyetmiş şeklinde anlatılmaya başlandı. “Haydi, söyleyin yanımda mısınız karşımda mısınız” baskısına başlandı.  Diğer partiler, ya kendileriyle ittifak edecek, ya da hain ilan edilecekler. Bu hain ilan etme kervanına iktidar partisinin bazı milletvekilleri de katıldı. Dış mihrakların ülkemiz üzerindeki birlik ve beraberliğimizi bozmak, bölmek ve parçalamak planlarını bozmak için, en çok birlik ve beraberliğe, iç barış ve istikrara muhtaç olduğumuz bir dönemde, İktidar yetkili mensuplarının bu tür açıklamalarını esefle karşılıyor ve gelecek için büyük endişe duyuyoruz. Siz, kendinize “cumhur ittifakı” ismini takabilirsiniz ve istediğiniz partiyle de ittifak yapabilirsiniz. Bu gayet doğaldır. Ancak bu ismi takmanızla bütün milletin temsilcisi olduğunuzu zan etmeniz yanlıştır. “Evet” “Hayır” referandumunda olduğu gibi “ittifak” meselesinde de sizinle aynı fikirde olmayanları “vatan haini” gibi sözlerle itham etmeniz, bu ülkeye vereceğiniz en büyük zarardır.  Şunu açık ve net olarak söyleyelim ki; Sizin ittifakınız milletle ve milletin çıkarı için değil, “kaybetmemek mecburiyetinde olan iki liderin menfaat birlikteliğidir.” dedi.

Hukukta küme düştük ancak AVM’de şampiyonuz!

“Türkiye de AVM’ler yerine fabrika kurulsaydı, bugün 3 buçuk milyon kişi işsiz kalmazdı” diyen Bozan şöyle devam etti

“Hukukta, Adalette, yolsuzlukta, yoksullukta, sanayileşmede küme düşen Türkiye, ne hikmetse AVM’de dünya şampiyonu! Türkiye’deki toplam AVM sayısı ise 401 adet. Bunu niye söylüyoruz? Siz Türkiye’yi AVM’lerle donatacağınıza, fabrikalarla donatmayı seçseydiniz, tüketim ekonomisi yerine üretim ekonomisini tercih etseydiniz, örneğin şeker fabrikalarını haraç-mezaç satmak yerine destekleyip, teşvik etseydiniz bugün 3-5 milyon işsizimiz olmazdı.” (Mehmet Çelik-İLKHA)


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.