Şoförlere ‘Farkındalık ve İletişim Eğitimi'  verildi

Şoförlere ‘Farkındalık ve İletişim Eğitimi' verildi

Aksaray Belediyesi’nin Aksaray Üniversitesi işbirliği ile 3 hafta önce başlayan toplu taşıma şoförlerine yönelik ‘Farkındalık ve İletişim’ eğitimi sona erdi.

Aksaray Belediyesi, şehir içi toplu taşıma araçlarını moderninize etmesinin ardından Üniversite ile birlikte yaptığı protokol gereği, toplu taşıma şoförlerine yönelik ‘Farkındalık ve İletişim’ eğitimi verdi.

Eğitim kapsamında 250 civarında şoföre stres yönetimi, öfke kontrol becerileri, halka ile daha güzel iletişim kurulması konusunda eğitimler verildi. Eğitime katılan tüm toplu taşıma şoförlerine katılım sertifikası verileceği bildirildi.

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen programa Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, ASÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çavuş, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Figen Akça ve çok sayıda şoför katıldı.

Yazgı, şoförlere hitaben yaptığı konuşmada şunları aktardı: “ Üniversite ile yapmış olduğumuz protokol sonucu sosyal toplumun paydaşlarından olan toplu taşıma şoförlerinin halkla iletişimin ve bu konudaki hizmet kalitesini artırmak için 3 haftalık bir eğitim semineri düzenledik. Alanında uzman olan öğretim üyelerimiz sizlere halk ile iletişim, empati kurma, beden dili, olumlu stres yönetimi, öfke kontrolü ve tam ileti kurmanın faydaları konusunda çok önemli bilgiler aktararak yeni bir bakış açısı kazandırdılar.”

Eğitim seminerini düzenlemekteki amaçlarını anlatan Yazgı, “Hizmet ederken her noktada insanların memnuniyetini arttırmak. Memnuniyet konusunda da iyi noktalara getirmeye çalışmak. Malumunuz büyüyen ve gelişen bir şehrimiz var. Bölgenin parlayan yıldızı olmayı hedeflediğimiz için biz bu hedefi sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Bu eğitim sürecinde Üniversiteden gelen hocalarımıza, Oda Başkanımıza ve tüm katılımcı şoför kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.  (Ömer Yıldırım-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.