Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Koronavirus tedbirleri kapsamında alınan yeni karar doğrultusunda hafta için 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması yarın sabah 05.00'de sona erecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Kasım'da gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından koronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan yeni tedbirleri açıklamıştı.

Açıklanan kararlar İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge ile gönderildi.

Genelgeye göre, hafta içi 21.00-05.00 arası, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Ayrıca, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri getirilmezken, bu yaş grubu için toplu taşıma yasağı uygulandığı belirtildi.

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelliler hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.