STKlar: Meşru zeminde bu annelerin feryadına ses vermeliyiz

STKlar: Meşru zeminde bu annelerin feryadına ses vermeliyiz

Diyarbakır'da, çocuklarının HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret eden STK temsilcileri, meşru zeminde annelerin feryadına ses verilmesi gerektiğini vurguladılar.

Çocukları çeşitli tarihlerde kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle oturma eylemini sürdüren ailelere destekler artarak devam ediyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen STK temsilcileri, aileleri ziyaret ederek destek açıklamasında bulunuyorlar.

Evlat nöbetinin 15'inci gününde de ailelere destek ziyaretleri devam etti. Adana'da faaliyet gösteren 50 sivil toplum kuruluşu (ASİM) adına gelen İHH ve ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, aileleri ziyaret ederek, yanlarında olduklarını belirtip, ailelere gül takdim etti.

Annelere destek için geldiklerini belirten Eraslan, "Öncelikle şunu belirtelim, barış süreci yeni başlıyor. Barış süreci annelerle başlıyor. Öncekilere baktığımızda hikâye gibi geliyor. Anaların olduğu Anadolu'da barış süreci başlamıştır. Ümit ederiz ki anneler buradan evlatlarını alarak gider." dedi.

Kürt halkının haklarını savunduklarını söyleyenlerin, ormana odun toplamaya giden Kürtleri havaya uçurduklarına dikkat çeken Eraslan, şunları söyledi:

"Bugün anneler AK Parti, MHP, CHP, İP'nin önünde değiller, HDP'nin önündeler. Neden acaba? Anneleri dinlediğimizde kendi ifadeleriyle 'Buradan gitti, o halde buradan alacağız.' diyorlar. Gördüğümüz kadarıyla iş buradan başlamış, buradan da inşallah bitecek. Yapacağımız şey meşru zeminde bu annelerin feryadına ses vermek, ortak olmaktır. Ulusal basına baktığımızda o piyasada yer yerinden oynatan sanatçıları, yazar-çizerleri çok fazla burada göremedik. Sosyal medya hesaplarını takip ediyoruz, göremiyoruz. Buradaki insanlar gerçekten çok haklıdırlar. Neden burada yalnızlar? Arka tarafta bir besleyici var, adına da ABD diyoruz."

Gün içerisinde, Sivil İş Dünyası İnisiyatifi, Reis ve Yol Arkadaşları Platformu, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlioğlu, 3 Ocak 2008 tarihinde Diyarbakır'daki Final Dershanesi önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Rıdvan Soyer'in babası Şemsettin Soyer, Şanlıurfa Milli Birlik İl Başkanı Şehnaz Gezgin, İstanbul Sanayi İşadamları Derneği (ÖNDER) adına Doktor Hasan Gökçeoğlu ve Enerji Bir-Sen Ankara Başkan Yardımcısı Erkan Karahan ailelere destek ziyaretinde bulundular.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler