STK’lardan evlat nöbetindeki ailelere destek sürüyor

STK’lardan evlat nöbetindeki ailelere destek sürüyor

Çocuklarının HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle partinin il başkanlığı önünde sürdürülen evlat nöbetinin 14’üncü gününde de ailelere, STK’lar tarafından destek ziyaretleri devam ediyor.

3 Eylül’den bu yana HDP Diyarbakır İl binasının önünde evlat nöbetini sürdüren ailelere, toplumun farklı kesimlerinden destek ziyaretleri devam ediyor. Evlat nöbetinin 14’üncü gününde MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi ve TÜRK-İŞ Bölge temsilcilerinden oluşan heyetler,  HDP Diyarbakır İl binasının önüne gelerek ailelere desteklerini ifade ettiler.

Oturma eylemini sürdüren ailelere yapılan ziyaretin ardından basın açıklaması yapan MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi, ailelerin çocuklarına kavuşması için herkesin inisiyatif alması gerektiği vurgusunda bulundu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Mahmut Aytekin, bu eylemin siyasi ranta çevrilmesi veya amacından saptırılması, evlatlarını isteyen annelere yapılacak en büyük kötülük olacağı vurgusunu yaptı.

Aytekin, “Aileler, örgüt tarafından kaçırılan, kandırılan, alıkonulan evlatlarının bırakılması için, HDP İl binası önünde oturma eylemi yapmaktadır. Her ne surette olursa olsun, annelerin evlatlarını istemesi, en doğal ve meşru haklarıdır. Yine örgüt tarafından kaçırılan ve halen örgütün elinde olan kamu görevlilerinin annelerinin de evlatlarını istemesi haklarıdır.  Annelerin, evlatlarının geri gelmesi için başlattığı oturma eylemini destekliyoruz. Bu talepler ifade ve örgütlenme özgürlüğü kapsamındadır.” dedi.

“Hangi isimle olursa olsun annelerin feryadının duyulması ve acılarının son bulması için herkesi destek olmaya çağırıyoruz.” diyen Aytekin şunları söyledi,

“İktidarı, muhalefeti, HDP’yi, diğer siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerini sorumluluk almaya ve annelerin yanında yer almaya çağırıyoruz. Dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de, bu eylemin siyasi ranta çevrilmesi veya amacından saptırılması, evlatlarını isteyen annelere yapılacak en büyük kötülük olacaktır. Kaçırılan kamu personellerinin de yaşam haklarının korunması ve pazarlık aracı yapılmaktan vazgeçilip, serbest bırakılmaları gerekiyor.”

Türk-İş bölge temsilcilerinden oluşan bir heyet de HDP İl binasının önüne gelerek, evlat nöbetini sürdüren ailelere destek açıklamasında bulunup, ailelere gül takdim etti.

Ziyaretin ardında gazetecilere açıklamada bulunan Türk-İş Konfederasyonu adına Adana Bölge Başkanı Edip Gülnar, PKK’nin kime taşeronluk yaptığının artık Kürt halkı tarafından bilindiğini söyledi.

Gülnar, “Bu çocukların muhakkak iade edilmesi taraftarıyız. Kandil ile bağı olanların bu durumu düzeltmesi lazım. Onun için HDP’nin buna çok özen göstermesi gerekiyor. Kürdüm deyip, Kürdün çocuğunu kaçırmak ne demokrasiye ne de başka bir tanıma sığar. Dağdakilerin kimin taşeronluğunu yaptığını artık Kürt halkı öğrendi. Amerika’nın, Hollanda’nın, Fransa’nın, israil’in ve bilhassa 2 yıl önce darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün taşeronluğunu yapmaları zorumuza gidiyor. Madem bu halk sizi meclise soktuysa, Türkiye’ye biraz adapte olun.” diye konuştu.

Kocaeli'den gelen bazı futbolseverler de HDP Diyarbakır il binasının önüne gelerek, evlat nöbetini tutan ailelere destek açıklamasında bulundular.

Geçtiğimiz ağustos ayında anne Hacire Akar, çocuğu dağa kaçırıldığı iddiasıyla aynı yerde oturma eylemi başlatmış ve bu eylemi sonuç vermişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.