Sümeyye Erdoğan’ın koruma aracından çalınan silahlara ilişkin açıklama
Sümeyye Erdoğan’ın koruma aracındaki silahların 10 Temmuz tarihinde çalınması ile ilgili medyada yer alan haberlere ilişkin Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi.
Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer vreildi:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kızları Sümeyye Erdoğan’ın koruma aracındaki silahların çalınması konusunda medyada yer alan bazı haberlere dair bir hususun tavzihinde yarar görülmüştür.
Silahların 10 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul Bakırköy’de park halindeki koruma aracından çalınmasının, bazı iddiaların aksine, terörle alakalı bir boyutu bulunmamaktadır.
Bilindiği üzere 13 Temmuz 2016’da Emniyet birimlerimiz tarafından düzenlenen operasyon neticesinde çalınan silahlar, teçhizat ve mühimmat eksiksiz olarak ele geçirilmiş, olayla ilgili 5 şüpheli de gözaltına alınmıştır.
Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, şüpheliler hakkında hırsızlık suçundan işlem yapması da hadisenin terörle ilgili bir boyutunu olmadığını ortaya koymaktadır.”
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.