Suriye'nin kuzeyinden ülkemize bir taciz olacak olursa…
Haliç Kongre Merkezi'ndeki genel kurulda konuşan Erdoğan. "Eğer Suriye'nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa o zaman da artık biz bundan sonra kimseyle bu konuları görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan MÜSİAD 24. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan, Suriye'deki operasyonlara değinerek, Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye herhangi bir müdahale olması durumunda kimseye danışmadan kendi kararlarını vereceklerini söyledi.
Suriye'deki operasyonlara değinerek "Gerek Amerika gerek Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gelinen bir nokta var. Bu nokta, bir yerde izleme noktasıdır. Bizim için izleme. Biz izliyoruz şu anda. Rakka'da DEAŞ terör örgütü var. Şu anda ABD, iki terör örgütüyle, bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem ayağı, yani PYD, YPG... 'Ben' diyor, 'YPG ile Rakka'yı halledeceğim'. Biz kendilerine birçok şeyleri anlattık. Bunları tekrar burada anlatmaya gerek yok, 'Peki halledeceksin buyurun hallet' dedik, hayırlı olsun 'Ama şunu da bilmenizi istiyoruz' dedik. 'Eğer Suriye'nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa o zaman da artık biz bundan sonra kimseyle bu konuları görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz, nasıl Cerablus'ta, Rai'de, Bab'da göbeğimizi kestik, adımı attıysak bundan sonra da adımı atarız' dedik" diye konuştu.
"Aynı dönemde, bir başka terör örgütü DEAŞ’da, sınırlarımızın içinde ve hemen yanında yoğun saldırılar başlattı." ifadesini kullanan Erdoğan, "Bitti mi hayır. FETÖ ise, zaten ihanetlerine hiç ara vermiyordu. 1 Kasım seçimlerinde ülkemizin yeniden güçlü bir hükûmete sahip olmasıyla, terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadele çok daha etkin hâle geldi. Her topyekûn saldırı gibi, bu saldırının da ekonomi ayağı ihmal edilmemişti. Bununla birlikte, Türkiye hem terör örgütleriyle mücadelesinde başarıya ulaşarak, hem ekonomisini toparlayarak, 2016 yılında yeni bir atılıma girmişti. 15 Temmuz darbe girişimiyle, işte bu sırada karşılaştık. Türkiye tarihinin en büyük ihaneti olan bu darbe girişimini başlatanlar, karşılarında, kadını-erkeğiyle, yaşlısı-genciyle kıyama kalkmış koskoca bir milleti buldular." şeklinde konuştu.
"Şehri yakacaksınız, yıkacaksınız ve buna ‘hak ve özgürlük mücadelesi’ diyeceksiniz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Gezi olaylarının 4'üncü yıldönümü olduğunu hatırlatarak, ana muhalefet partisi liderinin "4. yıl dönümü kutladığımız Gezi olaylarında hak ve özgürlük mücadelesi verenleri minnetle anıyorum" dediğine dikkat çekti.
Erdoğan şöyle konuştu: "Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi? Yani bir şehri yakacaksınız, yıkacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz, cam-çevre her şeyi indireceksiniz ve buna ‘hak ve özgürlük mücadelesi’ diyeceksiniz. Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz? Hak ve özgürlük mücadelesini vermek, Yeşilköy Havalimanından kaçarak Bakırköy Belediye Başkanının evine sığınmak mıdır? Zaten 15 Temmuz’da da kaçaklardansın, yani 7 Ağustos’ta bizim buluşmamıza gelişin o bir vesileydi. Önce gelemeyeceğini bildirdi, bunu da milletimizin bilmesini istiyorum. Daha sonra kendisine çok baskılar yapıldı, bunun neticesinde son anda geleceğini bildirdiler; dürüst değil. Hatta biliyorsunuz, Yenikapı buluşmasını daha sonra da, ‘biz yokuz orada’ demeye başladı. Çünkü bunlarda barış, bunlarda kardeşlik, bunlarda birlik, beraberlik, böyle bir dert yok."
CHP'nin, PKK’nin de arkasında durmuş olduğu örgütlerle beraber iş birliği yapmanın gayreti içinde olduğunu dile getiren Erdoğan, “İşte daha dün Taksim’de yürüyüş yapıyorlar, CHP’li milletvekilleri de onlarla beraber. Neyin yürüyüşünü yapıyorlar? Gezi olaylarının yürüyüşünü yapıyorlarmış. Gezi’de ne oldu? Gezi’de ortaya ne çıktıysa işte bu bölücü terör örgütünün bir provokasyonu neticesinde çıkmıştır ve bu işin içinde kendileri de var, kendi bütün ekipleriyle beraber bu işin içindeler” dedi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.