Suriye’ye insani yardımda hiçbir ülke bu kadar önemli rol almadı

Suriye’ye insani yardımda hiçbir ülke bu kadar önemli rol almadı

Danimarka’nın Ankara Büyükelçesi Svend Olling, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı  Fatma Şahin, Danimarka Ankara Büyükelçisi Svend Olling’i makamında kabul etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Şahin, Kazakistan'ın başkenti Astana’da yapılan Suriye görüşmelerinden umutlu olduklarını ve bu yıl kalıcı barış beklediklerini söyledi.

Büyükelçi Olling’e Gaziantep ile ilgili bilgiler veren Şahin, Gaziantep'in çok ciddi bir sanayi altyapısı bulunduğuna işaret ederek, kentten 170 ülkeye ihracat yapıldığını bildirdi.

Şahin, “Bizim ‘Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı’ diye bir kampanyamız var. Danimarkalı sanayicilerimizin de bu kampanyanın içerisinde olmaları ve şehrimize gelmiş olmalarından da çok büyük bir mutluluk duyarız. Çünkü hakikaten Suriye meselesi, göç meselesi bölgeyi son 5 yılda çok yordu. Bu bakımdan bizim yeni yatırımlara, güçlü işbirliklerine ve pozitif gündeme ihtiyacımız var.”dedi.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Suriye konulu görüşmelerden de çok umutlu olduğunu, bu görüşmelerle 2017’de kalıcı barış beklediklerini belirten Şahin, “Bunun sonunda Suriye’nin yatırımları, üretimi, Suriye’nin yeniden inşasında Gaziantep çok önemli bir rol oynayacaktır. Çünkü bu altyapı, bu bölgede ve Gaziantep’te var. Biz Danimarka’dan da çok ciddi bir şekilde makineler alıyoruz. Makineler noktasında en büyük içeriye aldığımız makine markalarından bir tanesi de Danimarka’dır. Dolayısıyla bizim bu paydaşlığınızı ve güçlü işbirliğimizi Suriye’nin yeniden yapılandırılmasında Gaziantep’i de merkeze alarak çok kuvvetli bir şekilde organize edebiliriz.”ifadelerini kullandı.

Olling de Danimarka’nın Gaziantep ve bölgede çok iş yaptığını, özelliklede ticaret noktasında önemli işler yaptığını aktardı.

Önümüzdeki hafta Danimarka Sanayiciler Konfedarasyonu’ndan bir heyetin Gaziantep’e geleceğini bildiren Olling, “Buraya şirket kurmak ve yatırım yapmak için en uygun modellerin neler olduğu konusunda araştırma yapmak için geliyorlar. Özellikle de Suriyeli mültecileri de içeren işlerlerle ilgili araştırma yapılacak. Önümüzdeki hafta burada olacaklar.”şeklinde konuştu.

Türkiye ve bölgenin, Suriyeli mülteciler noktasında başarılı işler yaptığını belirterek tebrik eden Olling, dünyanın başka hiçbir yerinde, hiçbir ülkenin bu konuda ayaklanmadığını, insani yardımda bu kadar önemli bir rol almadığını vurguladı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.