Suudi Yemen'deki Ensarullah'a 15 hava saldırısı düzenledi

Suudi Yemen'deki Ensarullah'a 15 hava saldırısı düzenledi

​Suudi liderliğindeki koalisyon, Yemen'deki Ensarullah'a yönelik hava saldırıları düzenledi.

El Masirah TV'nin bildirdiğine göre, Suudi liderliğindeki koalisyon petrol şehri Marib şehrinde ve çevresinde 15 hava saldırısı düzenledi.

TV'ye göre batı Sirwah bölgesinde iki, kuzeybatı Madghal bölgesinde iki ve güneybatı Natie bölgesinde iki hava saldırısında hedefler vuruldu.

Bu arada Yemen rejiminden bir askeri kaynak Xinhua'ya, Suudi liderliğindeki koalisyon savaş uçaklarının yardımıyla rejim ordusunun Cumartesi günü üç bölgede birkaç cephe hattında Ensarullah güçlerinin saldırılarını püskürttüğünü söyledi.

Kaynak isminin açıklanmaması kaydıyla, çatışmalarda onlarca Ensarulllah mensubunun öldürüldüğünü, çok sayıda rejim askerinin de yaralandığını savundu.

Xinhua bir başka yetkiliye dayandırdığı haberinde ise Ensarullah mensuplarının Marib'deki rejim yanlısı kuvvetlerin çeşitli bölgelerine farklı yönlerden büyük çaplı askeri operasyonlar gerçekleştirdiğini yazdı.

Haberde rejim unsurlarının Ensarullah ile çatışmaya girdiği, çatışmalarda 27 Ensarullah mensubu ile 17 rejim unsurunu hayatını kaybettiği aktarıldı.

Ensarullah: Kral Halid Hava Üssü hedef alındı

Bu saldırıların ardından Ensarullah Hareketi Sözcüsü Yahya es-Seri, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Kral Halid Hava Üssü'nün insansız hava aracıyla hedef alındığını duyurdu.

Seri, operasyonunun amacına başarıyla ulaştığını ve yaralananların olduğunu kaydetti.

Seri, operasyonun rejim ve koalisyon saldırganlığına karşılık bir cevap niteliğinde olduğunu kaydetti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler