Suudiler tehdit edince petrol fiyatları yükseldi

Suudiler tehdit edince petrol fiyatları yükseldi

İki petrol sahalarına düzenlenen drone'lu saldırı sonrası, Suudi rejiminin petrol arzını yüzde 50 azaltma tehdidi nedeniyle ham petrolün varil fiyatı haftaya yüzde 10'luk artışla başladı.

Suudi rejiminin milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait 2 tesise silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) düzenlenen saldırıdan sonra Riyad'ın petrol üretimini geçici olarak durdurması, ardından dünya petrol arzını yaklaşık yüzde 5 azaltması nedeniyle ham petrolün varil fiyatı haftaya yüzde 10'luk artışla başladı.

Londra'da Brent petrolü vadeli kontratları, Pazartesi günü olağanüstü başlangıcında, açılışın hemen ardından saniyeler içinde 12 dolar sıçradı ve bu yükseliş, 1988'de işlem görmeye başlamasından bu yana dolar bazında en büyük gün içi artış olarak kayda geçti

Uzmanlara göre, saldırının verdiği zararın büyüklüğü, uzun dönem petrol fiyatlarının belirlenmesinde etkili olacak. Suudi rejiminin kısa zamanda üretim kaybını telafi edememesi halinde varil başına petrol fiyatlarının 100 dolara kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Aramco'ya ait 2 tesise silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) düzenlenen saldırı nedeniyle Riyad'ın petrol üretimi geçici olarak durmuştu.

Yemen'deki Husiler, son zamanlarda orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra SİHA'larla Suudi Arabistan'ın bazı bölgelerini hedef alıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler