Tacikistanlı muhalif lider İstanbul’da katledildi

Tacikistanlı muhalif lider İstanbul’da katledildi

Tacikistan'da rejime karşı mücadele amacıyla oluşturulan "Grup 24" adlı muhalif hareketin lideri olarak bilinen Umarali Kuvatov, Fatih'te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

TACİKİSTAN-Edinilen bilgiye göre olay Fatih  Molla Gürani Mahallesi, Simsar Sokak'ta dün saat 22.30 sıralarında gerçekleşti.

İddialara göre kimliği belirlenemeyen bir misafiriyle evinde yemek yiyen Kuvatov, bir süre sonra dışarıya çıktı. Sokakta ilerleyen Umarali Kuvatov'a arkasından yaklaşan bir kişi, başına tek el ateş ederek hızla olay yerinden kaçtı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Kuvatov'un hayatını kaybettiğini belirledi. Bölgeye gelen çok sayıda polis ekibi olay yeri ve çevresinde cinayetle ilgili delil aradı. Kuvatov ile birlikte yemek yiyen misafir kişinin de, olaydan hemen sonra ortadan kaybolduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden muhalif liderin olay yerine gelen eşi ve çocukları sinir krizi geçirdi ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kuvatov’un cenazesi, otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili geniş soruşturma başlattı.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler