Tarihçi-Yazar Aydın: CHP hem Kürtlere hem Alevilere hem de dindarlara büyük zulümler yapmıştır

Tarihçi-Yazar Sadullah Aydın, CHP'nin iktidar gücünü elinde bulundurduğu 1930'lu, 40'lı, 50'li yıllarda Kürtlere, Alevilere ve dindar halka yönelik büyük zulüm ve katliamlara imza attığını söyledi.

CHP'nin son dönmelerde, özellikle de seçim sürecinde kullandığı saldırgan, ötekileştirici ve yok sayıcı dil, CHP'nin gücü elinde bulundurduğu yıllarda giriştiği zulüm ve katliamları tekrar gündeme getirdi.

CHP'nin değiştim söylemlerini inandırıcı bulmadığını belirten Tarihçi-Yazar Sadullah Aydın, CHP'nin kullandığı dilin 1930'lu yıllardaki dil ile aynı olduğunu, iktidara gelmesi durumunda aynı jakoben zihniyeti sürdüreceğini vurguladı.

"Herkes CHP'nin iktidar olduğu dönmelerde büyük zulümler görmüştür"

Kemalist ideolojinin resmi partisi olan CHP’nin zulmünden nasibini almamış kesimin olmadığını ifade eden Aydın, "Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, alimler, aydınlar, yazarlar, siyasetçiler; bu ülkede yaşayan tüm etnik ve dini kesimler, istisnasız herkes CHP'nin iktidar olduğu dönmelerde, özellikle de 1930'lu, 40'lı ve 50'li yıllarda büyük baskılar, zulümler ve katliamlar görmüşlerdir." dedi.


"Yüzlerce alim, aydın, siyasetçi ya idama mahkûm edildi ya da zindanlarda çürütüldü"

CHP'nin gücü elinde bulundurduğu yıllarda tek parti diktasının ülkeye hâkim olduğuna dikkat çeken Aydın, şöyle devam etti:

"Hukuk, özgürlükler, insan hakları rafa kaldırılmış. Türkiye büyük bir zindana dönüştürülmüş, resmî ideolojiyi benimsemeyip aykırı görüş belirten yüzlerce alim, aydın, kanaat önderi, siyasetçi ya idama mahkûm edilmiş ya da zindanlarda çürütülmüştür.

CHP, iktidar olamadığı dönmelerde de mevcut hükümetlerin tepesinde hep bir tehdit unsuru olagelmiş, oligarşik yapıları, cuntacıları, darbe yanlısı askerleri hep desteklemiş, askeri darbelerin arkasında durmuştur."

"Aleviler katliamdan geçirilmiştir"

CHP'nin, şimdilerde oy deposu olarak gördüğü için kendilerine şirin gözükmeye çalıştığı Alevilere büyük zulümler yaptığını ifade eden Aydın, "Başta Dersim olmak üzere Alevilerin yaşadıkları kentleri, kasabaları, köyleri yakıp yıkmış, kadın çocuk demeden on binlerce sivil, masum, günahsız Alevi insanımızı katliamlardan geçirmiştir. Kemalist rejimin baskı ve zulümlerine dayanmayan Seyyid Rıza ve bir grup arkadaşının başkaldırısını bahane eden CHP iktidarı, tüm Alevi halkı potansiyel suçlu ilan edip adeta soykırımdan geçirmiştir. O günlere ait fotoğraflar insanların yüreğini yangın yerine döndürmekte, tüyleri diken diken etmektedir." diye konuştu.

"Kürtler, CHP zihniyetinin yönetimi ele geçirmesinden sonra büyük ihanetlere uğratılmış"

CHP'nin zulümlerinden nasibini alan diğer bir kesimin ise Kürtler olduğunu aktaran Aydın, şunları söyledi:

"Kurtuluş savaşında Türk kardeşleriyle omuz omuza işgalci düşmana karşı kahramanca savaşıp cumhuriyetin iki asli kurucu unsurundan biri olarak ilan edilen Kürtler, CHP zihniyetinin yönetimi ele geçirmesinden sonra büyük ihanetlere uğratılmış, varlığı bile inkâr edilir olmuştur. Çıkarılan yasalarla Kürt dili yasaklanmış, asırlardır Kürtçe olan yerleşim yerlerinin isimleri değiştirilip Türkçe isimler konulmuş, Kürtçe konuşmak büyük suç sayılmış, hatta vatana ihanetle eşdeğer görülmüştür. Kürt diye bir kavin olmadığı okulların ders kitaplarına bile sokulmuş, on yıllarca Kürt çocuklarına, 'Türküm, doğruyum' andı okutulmuş, Kürt illerinin dağına, taşına, 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları yazılmıştır. Bu asimilasyoncu, yok sayıcı, inkâr politikası yirmi yıl öncesine kadar da yürürlükte kalmıştır."

"CHP, Kürt halkına karşı büyük katliamlara imza atmıştır"

CHP'nin, bu yok sayıcı politikalarına karşı çıkanlara son derece acımasız davrandığına işaret eden Aydın, "Zilan’da, Bitlis’te, Diyarbakır’da, Bingöl yöresinde, Piran ve Hınıs’ta, Sason’da ve daha birçok yerde sudan bahanelerle Kürt halkına karşı büyük katliamlara imza atmıştır. Milyonlarca Kürt, CHP’nin zulüm ve baskıları sonucu ya hayatını kaybetmiş ya da öz vatanında muhacir konumuna düşmüştür." ifadelerini kullandı.

"Bütün dindarlar ülkenin her yerinde korkunç zulümlere uğramışlardır"

CHP'nin en büyük zulmünün ise dindarlara yapıldığını belirten Aydın, "CHP’nin gücü elinde bulundurduğu yıllarda Türk’ü ile Kürd’ü ile bütün dindarlar ülkenin her yerinde korkunç zulümlere uğramışlardır. Bu zulümler irtica ile mücadele adı altında yakın dönme kadar sürmüştür. Dindarlara yönelik zulümler şimdi bile ülke insanını ürpermekte, geniş kitleler o günlere geri dönülebilir korkusuyla titremektedirler. Yaşlılarımızın, büyüklerimizin, yaşananların canlı tanıklarının anlattıkları tüyleri diken diken eden türdendir.

Kur'an-ı öğrenip öğretmenin yasaklandığı, ezanın Türkçe okunduğu, camilerin ahır ve meyhanelere çevrildiği, İslami kılık kıyafetin, tesettürün büyük suç sayıldığı, şapka giymeye direnen halkın yaşadığı şehirlerin uçakların bombardımanına tutulduğu, alimlerin darağaçlarında sallandırıldığı, insanların korkudan dini kitapları kazdıkları çukurlara gömüp sakladıkları o korkunç yılların yarattığı travma hala sürmektedir." dedi.

"CHP aynı CHP'dir"

Konuşmasının devamında Aydın, şu ifadeleri kullandı: "Ve ne yazık ki CHP aynı jakoben, asimilasyoncu, din düşmanı, dikta yanlısı, yok sayıcı, ırkçı CHP'dir. Değiştim söylemlerinin kocaman bir yalan olduğu gerçeğini, gücü ele geçirdiği an 1930'lu 40'lı yılların uygulamalardan hiç geri durmayacağı, bu seçim sürecinde kullandığı dil, geliştirdiği söylem ve saldırgan uygulamalarıyla herkese göstermiştir."(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.