Tarım ve Orman Bakanlığı'nca belge ve izinlerde elektronik başvuru kolaylığı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca belge ve izinlerde elektronik başvuru kolaylığı

​Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çeşitli alanlarda başvuru ve izinlerin elektronik ortamdan alınabilmesine imkân sağlayan yönetmelikleri resmî gazete yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen yönetmeliklerle çeşitli alanlarda başvuru ve izinlerin elektronik ortamdan alınabilmesine imkân sağlandı.

Gerekli koşullara uyulması halinde başvuru ve belge teslimi, ilgili kuruluşlara elektronik ortamdan yapılabilecek.

Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmeliklere göre; bitki koruma ürünü veya bitki koruma ürünü teknik maddesi imalatı, tahıl tohum sertifikasyonu, yem bitkileri ve yemeklik tane baklagil tohumluğu beyannameleri, yurt içinde canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin nakilleri ve zirai mücadele alet ve makinesi imalatı için gerekli başvuru ve belge teslimi, ilgili kuruluşlara elektronik ortamdan da yapılabilecek.

Yönetmelikte, canlı hayvan ticareti yapan satıcılar çalışma izni için, hayvan satış yeri kurmak isteyenler de bu amaçla gerekli belgelerle elektronik ortamdan müracaatını yapabileceği ifade edildi.

Ayrıca, ev ve süs hayvanlarının üretim, satış barınma ve eğitimi amacıyla iş yeri açmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler de ilgili belgelerini elektronik ortamdan iletebileceği yönetmelikçe belirlendi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler