Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Linyit satılabilir üretimi ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 26,5, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 23,1 arttı.

Taşkömürü satılabilir üretimi ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 23,6, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,6 arttı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi ise Ağustos ayında 396 bin 838 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre yüzde 0,9, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 arttı.

Taşkömürü ithalatı Ağustos ayında 4 milyon 58 bin 402 ton olarak gerçekleşti

Taşkömürü ithalatı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 45,6, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 36,3 arttı.

Taşkömürü koku ithalatı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 18,5, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 360,3 arttı.

Üretimin teslimatları karşılama oranı Ağustos ayında yüzde 109,1 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 77,1 iken taşkömüründe yüzde 2,8 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Ağustos ayında taşkömürü teslimatının yüzde 57,6'sı termik santrallere, yüzde 17,1'i kok tesislerine, yüzde 11,7'si demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 82,1'i termik santrallere ve yüzde 10,9'u demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat yüzde 96,4 ile demir-çelik sanayine yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler