TEB'den hakkındaki grip aşısı iddialarına yanıt

TEB'den hakkındaki grip aşısı iddialarına yanıt

Türk Eczacıları Birliği (TEB), grip aşısı tartışmalarında adlarının geçmesinden duydukları rahatsızlığa ilişkin yazılı açıklama yaparak grip aşısıyla ilgili belgeyi kamuoyuyla paylaştı.

TEB tarafından yapılan açıklamada, grip aşısının bu sene pandeminin de etkisiyle bir tartışma alanı haline dönüştüğüne dikkat çekildi.

Açıklamada, daima halk sağlığını önceleyen bir sağlık meslek örgütü olarak bu tartışma ortamının içerisinde adlarının geçmesinden duydukları rahatsızlık dile getirildi.

TEB açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Her şeyden önce Türk Eczacıları Birliği olarak pandeminin yarattığı atmosferi ve geçtiğimiz yıl grip aşısı temininde yaşanan sorunları göz önünde bulundurarak Sağlık Bakanlığı'mızın getirdiği grip aşısı sayısına ek olarak aşı getirmek istedik. Grip ve pnömoni aşılarının temini noktasında sorumluluk almaya hazır olduğumuzu 19 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na yazılı olarak bildirdik. Bundan sonra gelişen süreçlerde attığımız adımları ise Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Devlet Malzeme Ofisi gibi mercilerle paylaştık. Şeffaflık ilkesi çerçevesinde yürüttüğümüz tüm bu süreçte, aşı temin edeceğimiz firmanın ismi, aşının özellikleri ve aşının fiyatı gibi bilgileri, ilgili firmadan geldiği şekliyle, herhangi bir değişiklik yapmadan gerek yazılı gerek sözlü olarak ilgili kurumlara ilettik.

Açıklamanın sonunda, "Grip aşısının temininde ve vatandaşlarımıza ulaştırılmasında elimizi taşın altına koymak istedik. Vatandaşımızın zarar görmemesi adına iyi niyetle attığımız adımlarda halk sağlığına katkı sunmaktan başka bir şey düşünmedik." ifadelerine yer verildi.


TEB'den hakkındaki grip aşısı iddialarına yanıt

TEB'den hakkındaki grip aşısı iddialarına yanıt

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.