“Temiz Bir Çevre İçin El Ele” çalışması başlatıldı

“Temiz Bir Çevre İçin El Ele” çalışması başlatıldı

Bağlar Belediyesi, temiz çevre bilinci oluşturmak amacıyla, “Temiz bir çevre için el ele” sloganıyla ilçe genelinde temizlik çalışması başlattı.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından, temiz çevre bilinci oluşturmak amacıyla, “Temiz bir çevre için el ele” sloganıyla ilçe genelinde temizlik çalışması başlatıldı.

“Temiz bir çevre için el ele” sloganıyla başlatılan kampanyanın startını Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve belediye çalışanları, Kör hat Parkı önünden verdi. Sokak ve caddelerde temizlik çalışmalarına katılarak çöp toplayan Beyoğlu, amaçlarının sadece cadde ve sokakları temizlemek değil, vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Beyoğlu, “Esnafımız, halkımız bu konuda duyarlı olmalı. Bu kent hepimizin. Buraları kendi evimiz ve yaşam alanlarımız. Kendimiz için temiz tutmalıyız. İstediğiniz kadar hizmet ve yatırım yapın. Temizlik olmadıktan sonra bunlar bir anlam ifade etmez. Bir toplumun medeni olup olmadığının ölçüsü, temizliktir. Diyarbakır, medeniyetler kentidir. Kentimizin misyonuna yakışan bir görüntüyü hep beraber ortaya koyalım.” diye konuştu.

“Çocuklarda da temizlik bilinci oluşturmak için okullarda çalışmalar yapacağız”

Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile beraber önemli bir çalışma başlatacaklarını aktaran Beyoğlu, “Okullarımızda temizlik bilinci oluşturmak üzere hazırladığımız filmleri çocuklara izlettireceğiz. Çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz. Çünkü temizlik bilinci küçük yaşlarda çocuklara aşılanmalı.” dedi.

Okul, cami, Kur’an kursu ve taziye evi gibi yerleri de ücretsiz olarak temizlediklerini ifade eden Beyoğlu, “Camileri, taziye evlerini, Kur’an Kurslarını ve tarihi mekanları son model teknoloji ürünü makinalarla temizliyoruz. Normal şartlarda ücret karşılığı olması gereken bu hizmetleri ücretsiz yerine getiriyoruz. Belediyecilik rutin hizmetlerle sınırlı değildir. Vatandaşımızın yaşamını ilgilendiren her şey bizi de ilgilendiriyor. Gönül belediyeciliği dediğimiz ve daima vurguladığımız olay tam da budur.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.