TESK Başkanı Palandöken: Kamyoncu esnafı destek bekliyor

TESK Başkanı Palandöken: Kamyoncu esnafı destek bekliyor

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, geçtiğimiz yıldan bu yana maliyetlerinde ciddi bir artış olan kamyoncu ve nakliyeci esnafın desteğe ihtiyacının olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamyoncu ve nakliyeci esnafın yaşadığı sıkıntılara yaptığı yazılı açıklama ile dikkat çekti.

Palandöken, "Geçtiğimiz yıldan bu yana maliyetlerinde ciddi bir artış olan kamyoncu, nakliyeci esnafımızın desteğe ihtiyacı var. Tarımda, sanayide, balıkçılıkta verilen destekler gibi kamyoncu, nakliyeci esnafımıza da ayakta kalabilmesi için özellikle akaryakıtta destek sağlanmalı." dedi.

Uzun zamandır nakliyeci, kamyoncu esnafın mazot parasına iş yapmak zorunda kaldığı için ayakta durmakta zorlandığını belirten Palandöken, "Çiftçiye, balıkçıya, sanayiciye ve birçok sektöre destek verildiği gibi kamyoncu ve nakliyeci esnafımıza da destek verilmeli. Kamyoncu esnafımızın maliyetlerinin son dönemde yüksek oranda artması en çok bizim esnafımızın belini büküyor. Bununla birlikte özellikle büyükşehirlerde kamyon ve tırlar için garajların olmaması da büyük eksiklik. ülkemizde taşımacılığın yüzde 94’ü karayolu ile yapılmaktadır. Maliyet kaleminde en büyük pay akaryakıtın. Bu yüzden ticari akaryakıt başta olmak üzere destek verilmesi kamyoncu ve nakliyeci esnafımıza nefes aldıracaktır. En önemlisi mutlaka akaryakıtta indirime girilmelidir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.