TOKİ Sakinlerinden yetkililere çağrı: Yıllardır devam eden eksiklikler giderilsin

​​​​​​​Diyarbakır'da çoğunluğunun Sur mağdurlarının oluşturduğu 736 nolu TOKİ sakinleri, içerisinde ikamet ettikleri konutların ilk günden bu yana arızalarının giderilmediğini belirterek ilgili makamların sürece dahil olarak mağduriyetlerinin giderilmesin

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Çölgüzeli TOKİ 736 Toplu konutlarında ikamet eden sakinler, yaklaşık 5 yıl önce yerleştikleri yapıların çatılarında akıtma, çevre düzenlemesi ile payzaç çalışmasının olmaması gibi eksikliklerin devam ettiğini belirterek sürecin takibi hususunda yetkililerden destek istedi.

Çevre sakinlerinin iddialarına göre yaklaşık olarak 2018-2019 yıllarında teslimatı gerçekleştirilen Çölgüzeli TOKİ 736 Toplu konutları bazı noksanlıkların tamamlanması vaadiyle verilmiş fakat konuyla ilgilenen müteahhit firma, aradan 5 yıl geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yürütmedi.


Yağışlı havalarda damlarda akıntı olduğu, duvarlarda rutubetin eksik olmadığı, alanda herhangi bir çevre düzenlemesiyle beraber peyzaj çalışmasının yürütülmediği ifade eden sakinler, bu eksikliklerin giderilmesine yönelik daha önce para toplandığını fakat paralarının nereye harcandığına dair hiçbir bilgi alamadıklarını dile getirdi.

Taleplerini paylaşmak üzere bir araya gelen semt sakinleri yetkililere çağrıda bulundu.

"Sitemizde ağaçlandırma, tel örgü ve çevre duvarları eksik durumdadır"

Sitelerde yapılan işlerde eksiklikler olduğunu söyleyen 736 nolu projenin Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Ay, "Eksikliklerin giderilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile müteahhit firmaya talepte bulunuyoruz. Çevre duvarı, peyzaj düzenlemesi ve çatılarımızın onarılmasını istiyoruz. Yetkililerden bu taleplerimize duyarlı olmalarını istiyoruz. Binaların yapımında kaba inşaat düzgün, ince işçilik ise iyi yapılmamış. Sitemizde ağaçlandırma, tel örgü ve çevre duvarları eksik durumdadır." dedi.

Semt sakinlerinden Ramazan Turgay, kendisinin Sur mağduru olarak buraya yerleştiğini ifade ederek "Burada devletin verdiği 736'ncı konutlarda ikamet etmiş bulunmaktayız. Evlerimiz teslim edildiğinde birtakım eksiklikler vardı. Eksikliklerin giderilmesi hususunda gerekli tutarı halk arasında toplayamıyoruz. Yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını ve verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Daha önce para toplanmasına rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı"

Söz konusu eksiklikleri sıralayan Turgay, "Eksikliklerimiz; çevre duvarların olmaması, çatılarımızın akıtması ve çevre düzenlemesinin olmamasıdır. Aynı zamanda 2019'da sakinlerden 930 TL para alınıp müteahhitte verilmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Bu konuda da mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Semt sakinlerinden Derya Yabin ise şunları söyledi:

"Çevre düzenlemesi, çatıların ve asansörlerin yapımı için bizden 4 bin lira para isteniyor. Buraya ilk geldiğimizde şu anda aylık olarak verdiğimiz 400 TL'lik aidattan başka herhangi bir ödeme yapmayacağımız söylendi. Şu an 4 bin lira para isteniyor. Buradaki insanlar fakir, sur mağdurlarıdır. Kimsenin bu tutarı ödemeye gücü yok. Şayet buradaki insanların bu parayı ödeme durumu olabilseydi daha iyi yerlerde ikamet ederlerdi. Parayı kolay kazanmıyoruz. Kimse sırtımızdan geçinmesin. Çevremizde yeşil alan kalmamış, kendi diktiğimiz ağacı sulamamıza izin verilmiyor." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.