Trabzon'da şarbon şüphesiyle ölüm

Trabzon'da şarbon şüphesiyle ölüm

Trabzon'da bir vatandaşın hastalıklı sığırını keserek etini dağıtması sonrası bir kadının hayatını kaybetmesi şarbon paniğine neden oldu.

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Ağaçlı mahallesinde bir vatandaşın hastalıklı sığırını keserek etini dağıtması ve mahallede son bir haftada bir kadının hayatını kaybetmesi sonrasında çıkan şarbon iddiası paniğe neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, Akçaabat ilçesinin Ağaçlı köyünde oturan M.A. 10 gün önce hastalanan ineğini kesip etini komşularına dağıttı. Etten aldığı iddia edilen mahalle sakinlerinden 4 çocuk annesi Fatma Çakır (39), 3 gün önce rahatsızlanarak gittiği hastanede yaşamını yitirdi.

Aynı köyden 73 kişi de halsizlik, mide yanması ve yüksek ateş gibi şikâyetlerle acil servise başvurdu. Yapılan ilk incelemede, Çakır’da şarbon virüsünden şüphelenildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlgili kurumlarımızca gerekli tüm tedbirler alınmış olup, konu ile ilgili endişe edilecek bir durum bulunmamaktadır." denildi.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel de vatandaşların kontrol amaçlı hastanelere gittiğini, mahallede kesilen et örneklerinin ise ilgili laboratuvara gönderildiğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler