Trabzon’da sel ve heyelan: 2 ölü

Trabzon’da sel ve heyelan: 2 ölü

Trabzon’un Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde günün erken saatlerinde başlayan etkili yağış, su baskınları ve heyelana neden oldu. Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen heyelandan dolayı çöken evlerde 2 kişi hayatını kaybetti.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen sel sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Yavuz, Milletvekili Muhammet Balta ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte çalışmaları yakından takip etti.

İlçede etkili olan yağış ve su baskınları sonrası acil durum ve kriz merkezi oluşturulurken bölgede incelemelerde bulunan Vali Yücel Yavuz şunları söyledi:

“Trabzon’da, Beşikdüzü ilçesi merkez olmak üzere çok yoğun bir yağış gerçekleşti.  Edinilen verilere göre 5 saat içinde normalin 4 katı yağış aldık. Bu nedenle ilçede su baskınları nedeniyle birkaç okulumuzda öğrencilerimiz mahsur kaldı. Olay gerçekleşir gerçekleşmez gerek Büyükşehir Belediyemiz gerek DSİ bölge Müdürlüğümüz, Karayolları Bölge Müdürlüğümüz, AFAD Müdürlüğümüz, Sahil Güvenlik Komutanlığımızla birlikte bütün ilgili ve yetkili birimler seferber olmak suretiyle Beşikdüzü ilçemizde bir acil durum ve kriz merkezi oluşturuldu. Bu kapsamda müdahalelerimizi yaptık, ilçe merkezinde çok şükür çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde botlar ve itfaiye araçlarıyla tahliye ettik ve evlerine ulaştırdık”  

Vali Yavuz, ilçe merkezine tedbiren elektrik veremediklerini söyleyerek,” Çünkü belli yerlerde bodrum katlarda su baskınları söz konusu. Dolayısıyla şebeke arızası nedeniyle su da verilemiyor. Şu anda ilçe merkezimizde çok şükür bir can kaybı ve yaralanma olayımız yok. Ancak maddi hasarlar var. Bunlarla ilgili de tespit çalışmalarına arkadaşlarımız hemen başladı” diye konuştu.

İlçeye bağlı mahallelerden 2 üzücü haber aldıklarını kaydeden Vali Yavuz,” İki vatandaşımızı maalesef heyelan nedeniyle evlerinde meydana gelen çökmede kaybettik. Onlara arkadaşlarımız ulaştılar. Şu an itibariyle oralarda meydana gelen yollardaki çökmeler ve diğer hasarların giderilmesiyle ilgili ekiplerimiz seferber halinde. Söyleyeceğimiz şu an itibariyle bu. Bütün ilgili kurumlarımız, bütün bakanlarımız sağ olsunlar, arayıp bu konuda ekiplerin takviye edilmesi ve diğer hususlarla ilgili tam tekmil talimat verdiler. Takviye ekiplerimiz de istendi ancak yağışların azalmasıyla birlikte risk azalmış durumda, ancak gece yarısı ve sabaha karşı yoğun bir yağış alacağı, bölge itibariyle verilerle belirtiliyor.

Bundan dolayı bölgedeki vatandaşlarımızdan istirhamım var. Özellikle dere kenarlarında ve sahil kesimlerinde riskli hareketlerde bulunulmaması, çok zorunlu olmadıkça bu bölgelerde dolaşılmaması konusunda vatandaşlarımızın dikkatli ve duyarlı olmalarını rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kriz merkezinin çalışmalarına devam ettiğini belirten Vali Yavuz, görevlilerin gelen verileri ve duyumları anında değerlendirdiğini, ulaşılmaya gerek duyulan yerlere anında ulaşıldığını vurguladı. 

 Vali Yavuz, bu konuda Trabzon genelinde başka bir sıkıntıları olmadığını dile getirerek, “ Yağışın devam edeceği söyleniyor ama yağışın doğuya doğru kayacağı yönünde meteorolojinin verileri var. Bu konuda da bütün belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, tüm kurumlarımız teyakkuz halinde. Tabii ilk anda gelen aşırı yağış itibariyle Beşikdüzü ilçemizde hasar hayli fazla görünüyor. Bu konuda arkadaşlarımız hasar tespit çalışmalarını yapıyorlar. Vatandaşlarımız da sağ olsunlar duyarlılık gösteriyor. Tüm makinelerimiz ve personelimiz seferber edildi. Bu yönüyle de en kısa zamanda bu zarar telafi etme gayretindeyiz” şeklinde konuştu.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.