Trump: ABD ile İran arasında askeri bir karşılaşma olabilir

Trump: ABD ile İran arasında askeri bir karşılaşma olabilir

ABD Başkanı Trump, "ABD ile İran arasında askeri bir karşılaşma ihtimaline hayır demek istemem ama umarım öyle bir şey olmayacaktır." dedi.

İran halkına yönelik ambargolarına devam eden ABD Başkanı Donald Trump, İranlı yetkililerin kendisi ile temasa geçmelerini istedi.

Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Trump, Lincoln uçak gemisinin Ortadoğu bölgesine neden gönderildiğinin sebebini açıklamaktan kaçındığı konuşmasında, ‘’Bizim elimizde bilmediğiniz bazı bilgiler var. Bilmek istemeyeceğiniz şeyleri biliyoruz. O yüzden ülkemizi koruyacak tedbirleri almamız lazım." şeklinde konuştu.

Trump, bölgede ABD ile İran arasında bir savaş ihtimali olup olmadığına dair soruya karşılık, "Bana göre bunu her zaman bunu söyleyebiliriz. Hayır demek istemiyorum ama böyle olmamasını umuyorum." dedi.

Trump, "Beni arasınlar, oturup konuşalım ve adil bir anlaşma yapalım. Nükleer silaha sahip olmalarını istemiyoruz; istediğimiz çok bir şey değil. Bu, onları yeniden iyi bir pozisyona getirebilir. İran'a zarar vermek istemiyoruz." iddiasında bulundu.

Trump, İranlı liderlerin kendisini aramasını istediğini ancak eski Dışişleri Bakanı John Kerry'nin buna engel olduğunu belirtti.

Resmi bir görevde olmadığı halde Kerry'nin söz konusu çabasının ilgili yasaların ihlali anlamına geldiğini savunan Trump, Kerry'nin bundan dolayı yargılanması gerektiğini sözlerine ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.