Trump: Dün geceki saldırıda hiçbir ABD'li zarar görmedi

Trump: Dün geceki saldırıda hiçbir ABD'li zarar görmedi

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın dün gece Irak'taki ABD üslerine yönelik saldırısında hiçbir askerlerinin zarar görmediğini söyledi.

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Irak'ta işgalci ABD tarafından katledilmesinin ardından tırmanan gerginliğin ve İran'ın Irak'taki ABD üslerini hedef almasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, açıklamada bulundu.

Trump, İran'ın hiçbir zaman nükleer silah sahibi olamayacağı ifadesini yineledi.

Saldırıda hiçbir ABD'linin zarar görmediğini söyleyen Trump, tüm askerlerinin güvende olduğunu, sadece testislerde minimal bir hasar oluştuğunu belirtti.

Trump, erken uyarı sistemi kullandıklarından dolayı hiçbir askerlerinin ölmediğini sözlerine ekledi.

İran'ın durma kararı aldığını ve saldırı pozisyonundan çekilmiş göründüğünü dile getiren Trump, İran'ın dünyada terörizmin en büyük sponsoru olduğunu savundu.

Kasım Süleymani'nin katledilmesine ilişkin kendisinin emir verdiğini ifade eden Trump, Kasım Süleymani'nin Ortadoğu'da binlerce Amerikan askerini öldürdüğünü, Irak'taki Amerikan personeline yönelik saldırı düzenlediğini ve Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliğine saldırı düzenlediğini ileri sürerek "ABD'ye yeni saldırılar düzenliyordu ve onu durdurduk. Çok öncesinde öldürülmesi gerekiyordu." dedi.

İran'a yönelik ek yaptırımlar devreye sokacaklarını söyleyen Trump, "Bu güçlü yaptırımlar İran davranışını değiştirene kadar devam edecek. Suudi Arabistan'a yönelik saldırı söz konusuydu, iki Amerikan drone'u düşürdüler." diye konuştu.

İran'ın nükleer anlaşma sonrası saldırganlığının arttığını iddia eden Trump, "İran'la yeni anlaşma yapılmalı, dünya daha barışçıl olmalı." şeklinde konuştu.

Trump, "İran büyük bir ülke olabilir, şiddeti ve nefreti körüklediği sürece Ortadoğu'da barış ve istikrar sağlanamaz. ABD İran'a cevap vermelidir. Bugün NATO'dan çok daha fazla adım atmasını isteyeceğim." ifadelerini kullandı.

Trump, ayrıca ortadoğu petrolüne ihtiyaçlarının olmadığını iddia etti.

Trump, "Üç ay önce DAİŞ'i yüzde yüz ortadan kaldırdık, sonra DAİŞ'in lideri el Bağdadi'yi öldürdük. DAİŞ'in yok edilmesi İran'ın da çıkarınadır, bu konuda birlikte çalışmalıyız." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.