Trump: İran'a askeri saldırının orantılı olacağını düşünüyorum

Trump: İran'a askeri saldırının orantılı olacağını düşünüyorum

ABD Başkanı Donald Trump, Aramco'ya ait tesislere düzenlenen saldırının arkasında İran'ın olduğuna inandığını belirterek "Suudi Aramco'ya saldırı karşılığında İran'a askeri saldırının orantılı olacağını düşünüyorum." dedi.

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz hafta sonu Suudi Arabistan’daki petrol tesislerine yönelik saldırıdan "İran’ın sorumlu gibi göründüğünü" söyledi ancak buna bir karşılık verme konusunda acele etmeyeceklerini, saldırıların arkasında kimin olduğunun belirlenmesine yönelik çabaların sürdüğünü söyledi. Trump "Çatışmaya girmek istemiyorum ama bazen zorunda kalırsınız." ifadesini de kullandı.

"Riyad’a koruma vaadinde bulunmadık"

Beyaz Saray’da Bahreyn Veliaht Prensi Selman Bin Hamad El Halide ile bir araya gelen Trump basın mensuplarının Suudi Arabistan’daki petrol sahalarına yönelik saldırılar ve İran’ın olası rolü konusunda yönelttiği soruları yanıtladı. Daha önce "Ateşe hazırız" diyen Trump, Bahreyn Veliaht Prensi ile yaptığı görüşme sırasında yaptığı açıklamalarda daha temkinli konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun önümüzdeki günlerde bir heyetle birlikte Suudi Arabistan’a gideceğini belirten Trump, ABD’nin bir saldırı olması halinde Riyad’a koruma vaadinde bulunmadığını ancak yardımcı olabileceğini ifade etti.

"İran'a askeri müdahale orantılı bir yanıt olur"

Diğer taraftan Trump, New Mexico eyaletine hareket etmeden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suudi petrol tesislerine yönelik saldırıya karşılık olarak İran'a ABD'nin askeri bir saldırının bulunmasının orantılı olup olmayacağına yönelik soruya ilişkin Trump, "Orantılı olacağını düşünüyorum. Bu soruya yanıtım evet. " yorumunda bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler