Trump: "Önümüzdeki 30 gün bizi zor zamanlar bekliyor"

Trump: "Önümüzdeki 30 gün bizi zor zamanlar bekliyor"

ABD Başkanı Donald Trump, ülke genelinde etikli olan Coronavirus nedeniyle önlemleri biraz daha daha sıkılaştırabileceklerini, bir kaç yeni ekleme yapabileceklerini söyledi.

Beyaz Saray’da Corona Virüsüyle Mücadele Görev Gücü ekibiyle birlikte düzenlediği günlük basın brifinginde Trump, krizden “süratle çıkacakları” ve öncesinden “daha güçlü şekilde döneceklerini” savundu.

Trump, “Bu savaşı kazanmak için her birimizin yerine getirmesi gereken bir rol var. Her bir vatandaş, aile ve işletme virüsü sona erdirmede fark yaratabilir. Bu bizim ortak vatanseverlik görevimiz. Önümüzdeki 30 gün bizi zor zamanlar bekliyor ve bu çok hayati bir 30 gün.” diye konuştu.

Corona virüsüyle mücadelede, ‘’Büyük bir zafer kazanacağız. Başka bir seçeceğimiz yok’’ diyen Trump, sosyal mesafe kurallarına uyarak ‘’bir milyonun üzerinde yaşamı kurtarabileceklerini’’ vurguladı.

''Önlemleri daha sıkılaştırabiliriz, bir kaç yeni ekleme yapabiliriz''

Trump brifingin soru-cevap kısmındaki bir soru üzerine, uluslararası seyahat yasaklarının şimdilik yürürlükte kalmaya devam edeceğini, sosyal mesafe önlemlerini de daha sıkılaştırabileceklerini ve bir kaç önlemi daha listeye ekleyebileceklerini söyledi. Trump, açıkladıkları önlemlerin etkilerini görmeye başladıklarını da belirtti.

“İnsanlar evlerinde kalmalı, bu savaşı ancak bu şekilde kazanabiliriz’’ ifadesini kullanan Trump, ülke çapında bir karantina getirilmesi ihtimaliniyse düşük gösterdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.