Trump Yemen tasarısını veto etti

Trump Yemen tasarısını veto etti

ABD Başkanı Donald Trump, Yemen'deki savaşta Suudilere verilen desteğin kesilmesini öngören yasa tasarısını veto etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Yemen halkına yönelik yürütülen savaş ve katliamda, Suudilerin öncülüğündeki koalisyona verilen desteğin kesilmesini öngören yasa tasarısını veto etti.

Söz konusu tasarıda, savaşı etkileyen tüm ABD askeri unsurlarının 30 gün içinde Yemen'den çekilmesi ve Suudilerin öncülüğündeki koalisyona verilen desteğin kesilmesi öngörülüyordu.

Trump veto gerekçesini, "Bu yasa tasarısı, benim anayasal otoritemi zayıflatmak için yapılan gereksiz ve tehlikeli bir girişimdir. Amerikan vatandaşlarının ve askeri personelinin hayatlarını tehlikeye atmaktadır. Bu tasarı aynı zamanda Amerikan dış politikasına da zarar verebilir." sözleriyle ifade etti.

ABD'nin Yemen'de bulunma gerekçesini ise "Yemen El-Kaidesine karşı mücadele etmek" şeklinde iddia eden Trump, Suudilere destek vermelerinin haklı gerekçeleri olduğunu öne sürdü.

ABD'nin Yemen'de Suudi Arabistan'a verdiği desteği kesmesini öngören yasa tasarısı 4 Nisan'da Temsilciler Meclisinde 175'e karşı 247 oyla, Senatoda ise 13 Mart'ta 46'ya karşı 54 oyla kabul edilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.