Trump'ın azledilen üçüncü ABD Başkanı olması bekleniyor

Trump'ın azledilen üçüncü ABD Başkanı olması bekleniyor

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi, Başkan Donald Trump'a yönelik azil için gerekçe olabilecek suçlamaları içeren raporunu yayımladı.

Temsilciler Meclisi'nin bu hafta azil maddelerini oylamasıyla Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın ABD tarihindeki azledilen üçüncü Başkan olması bekleniyor. Azil soruşturması, Trump'ın Ukrayna cumhurbaşkanından siyasi rakibi Demokrat Joe Biden'ı soruşturmasını istediği suçlamasıyla başlatılmıştı.

Temsilciler Meclisi'nin çarşamba günü konuyu ele alarak azil maddelerini oylaması bekleniyor. Oylama sonucunda suçlamaların onaylanması halinde Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato'da Trump'ı görevden uzaklaştırıp uzaklaştırmama konusunda karar vermek için yargılama süreci başlayacak. Bu yargılamanın Ocak 2020'de gerçekleşmesi ve ABD basınına yansıdığı kadarıyla 15 gün sürmesi planlanıyor.

Temsilciler Meclisi'nde 36 koltuk üstünlüğüne sahip Demokratların azil maddelerini onaylamasına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhuriyetçiler ise 100 koltuklu Senato'da 53 koltukla çoğunluk parti konumunda.

Trump hakkında geçen hafta Temsilciler Meclisi tarafından iki maddelik azil gerekçesi açıklanmıştı. Bunlar "görevi kötüye kullanmak" ve "Kongre'nin işleyişini engellemek" olarak belirtilmişti. Raporda ayrıca, "Trump, görevini kötüye kullanmıştır ve önü alınmazsa bunu sürdürecektir." ifadesine yer verilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.